Délmagyar logó

2019. 07. 23. kedd - Lenke 19°C | 30°C Még több cikk.

Kiváló gasztronómiai fesztivál lett a XX. Szegedi Borfesztivál

Szeged - A borfesztivál mellett a Hungarikum Fesztivál is kiváló minősítést kapott.
A Magyar Fesztiválszövetség budapesti eseményén hirdették ki szerdán az idei fesztiválminősítéseket: a XX. Szegedi Borfesztivál és a Hungarikum Fesztivál is kiváló minősítést szerzett. Elhangzott, a borfesztivált Zilai Zoltán, a Magyar Fesztiválszövetség gasztrokulturális tagozatvezetője húszféle aspektusból elemezte, majd értékelte. Vizsgálta többek között a programszerkezetet, az egyediséget, a kommunikációt, a helyi beágyazottságot és a nemzetközi jelenlétet.

– Titkon bíztunk a kiváló minősítésben, hiszen nagyon sok munkánk volt a XX. Szegedi Borfesztivál megszervezésében – mondta Licsicsányi Ilona, a Szegedi Városkép Kft. ügyvezető igazgatója. Hozzátette, a Szegedi Borfesztivál legnagyobb erénye a koncepció, a szervezettség és a helyben képviselt érték. Elekes Zoltán, a Hungarikum Fesztivál szervezője azt mondta, a díj megerősíti, hogy a hagyományokat érdemes ápolni, és fontos a minőségi fesztiválok szervezése.

Korábban

Szerdán a Magyar Fesztiválszövetség fővárosi rendezvényén kerül sor az idei fesztiválminősítések hivatalos eredményhirdetésére és díjátadójára, ahol két szegedi rendezvény is elismerést kap.

Elekes Zoltán, a Magyar Fesztiválszövetség alelnöke hozta a jó hírt, miszerint a XX. Szegedi Borfesztivál és a Hungarikum Fesztivál is kiváló minősítést szerzett az idei fesztiválminősítés során – mondta Licsicsányi Ilona a borfesztivált szervező Szegedi Városkép Kft. ügyvezető igazgatója.

A Magyar Fesztivál Regisztrációs és Minősítési Program - a magyar fesztiválok nyilvántartási és minősítési rendszere - 2008-ban jött létre, lebonyolítását a Magyar Fesztivál Szövetség végzi. A minősítés kedvezően hat a fesztiválok megítélésére, az egyes rendezvények minőségi fejlődésére, és közvetve hozzájárul a hazai kulturális kínálat gazdagodásához, színvonalának emelkedéséhez.


- Titkon bíztunk a kiváló minősítésben, hiszen nagyon sok munkánk volt a XX. Szegedi Borfesztivál megszervezésében, rengeteg újdonsággal készültünk. A látogatói, valamint kiállítói visszajelzések alapján tudtuk, hogy mindenki meg volt elégedve a rendezvény színvonalával és utánozhatatlan hangulatával – folytatta Licsicsányi Ilona.

Az idei évben Zilai Zoltán, a Magyar Fesztiválszövetség gasztrokulturális tagozatvezetője, a Budavári Borfesztivál egyik főszervezője látogatott el két napra a szegedi eseményre. A rendezvényt több mint húsz féle aspektusból elemezte, majd értékelte. Vizsgálta többek között a programszerkezetet, az egyediséget, a kommunikációt, a helyi beágyazottságot és a nemzetközi jelenlétet. Első körben a szervezőkkel közösen járta végig a rendezvényt, majd később a tömegben elvegyülve gyűjtötte az minősítéshez szükséges benyomásokat, információkat.

Az értékeléshez fűzött szakmai összegzés kiemeli, hogy a korábban inkább bulizós borfesztivál mára ünnepi elemekkel és jelentős kulturális tartalommal bővült, programokban gazdag gasztro-kulturális fesztivállá nőtt. A rendezvény ereje a városi közösség összefogásában és szeretetében van. A szervezők jól érzékelik, hogy milyen új kihívásoknak kell napjainkban a fesztiváloknak megfelelni, így jó irányba bővítik a rendezvényt. Erősítik a kulturális tartalmat, intézményi partnerséget építenek maguk köré és egyre jobban figyelembe veszik a turisztikai előnyöket és lehetőségeket.

A Szegedi Borfesztivál legnagyobb erénye a koncepció, a szervezettség és a helyben képviselt érték. Ezeknek az erényeknek és annak, hogy az egész város magáénak érzi a rendezvényt, köszönhető a szegedi fesztiválszezon nyitó rendezvényének a Borfesztiválnak egyedi és fantasztikus hangulata.– zárta gondolatait Licsicsányi Ilona.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felrobbant egy kazán Ópusztaszeren

Egy szerelőműhelyben történt balesetben egy férfi, a kazán kezelője szenvedett súlyos sérüléseket. Tovább olvasom