Délmagyar logó

2019. 03. 26. kedd - Emánuel 6°C | 13°C Még több cikk.

Kívánságműsor Subasán

Valaki akadályozza Subasán, a Szeder utcában az autópálya építése során tönkretett út felújítását. A kivitelező két és fél hónappal ezelőtt azt ígérte: a jó idő beálltával megkezdik a munkát. A lakókat azonban a napokban arról értesítették, hogy mégsem. A Szeder utcaiak szóvivője úgy tudja, az önkormányzat állította le a kivitelezőt, de ezt a helyi képviselő tagadja.
Hernádi Péter: Gyakran járhatatlan a Szeder utca Fotó: Frank Yvette
A Szeged melletti Subasán élő Hernádi Péter nem érti, miért nem szeretné a szegedi önkormányzat, ha az autópályát megépítő AKA Rt. helyreállítaná az utcájukat, amely felvonulási terület volt, a negyventonnás teherautók és lánctalpas munkagépek járhatatlanná tették az utat. Januárban a kivitelező Debmut Rt. építésvezetője, Molnár Ferenc az okozott kárt elismerte, és szóban megnyugtatta a lakókat, hogy a területet helyreállítják.

– Az AKA Rt.-től két és fél hónapja a vezérigazgató és helyettese aláírásával azt a választ kaptam, hogy „az M5-ös autópálya harmadik fázisának tervezési és építési szerződése értelmében a kivitelezési munkák során esetlegesen okozott kárért a kivitelező felel" – magyarázta Hernádi Péter, a Szeder utca szóvivője, aki a napokban igencsak meglepődött, amikor Molnár Ferenc közölte vele, hogy az utat mégsem újítják fel, mert az önkormányzat máshová csoportosíttatná át az erőket.

Ezt határozottan tagadta a környék képviselője, Fábián József, aki elmondta: a novemberi útbejáráskor – melyen a Debmut Rt. is részt vett – nem volt bizonyítható, hogy a Szeder utcát tönkretették az autópálya-építők.

– El tudom képzelni, hogy azóta változott a helyzet. Ha a kivitelező fel akarja újítani az utcát, annak csak örülnék, és nincs semmi okom, hogy azt megakadályozzam. Átcsoportosításról, amit Hernádi úr sugall, szó nincs – jelentette ki a képviselő.

A vita közel százméteres szakaszról szól, melynek körülbelül egyötödén eredetileg is aszfaltcsík volt. A lakók sárban dagonyázva járnak az út nagyobbik részén, és már azzal is beérnék, ha jól ledöngölt kohósalakos útjukat visszakapnák.

Molnár Ferenc, az úthelyreállításokkal foglalkozó építésvezető hívásunkkor éppen azokat a jegyzőkönyveket olvasta, melyek a subasai Szeder utcáról készültek. Szerinte többfajta ígéret elhangzott, melyek olykor ellentmondanak egymásnak.

– Eléggé zavaros a helyzet – mondta szűkszavúan, de azt nem árulta el, hogy miért. Kérdésünkre ismételten elismerte, hogy az autópálya-építési munkák során a nehézgépek tönkretették az utat, és azt helyre kell állítani. Kijelentette: a Debmut Rt. hajlandó a nem egészen százméteres szakaszra aszfaltot is húzni, de nem rajtuk múlik a munka elvégzése.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Viperával ütötték az ellenőrt

Viperával vágtak fejbe egy SZKT-ellenőrt Szegeden, az Ortutay utcai megállóban. Az ellenőr nem… Tovább olvasom