Délmagyar logó

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -5°C | 2°C Még több cikk.

Kiverte a biztosítékot a kinyomtatott komment a Fidesz-KDNP-nél

Szeged - Példátlan botránynak, nyílt provokációnak nevezte Kohári Nándor (Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselő a Szegedi Szabadtéri Játékok promóciós anyagát, amelyet a pénteki közgyűlésen osztottak ki.
A mappában ugyanis a delmagyar.hu egy kinyomtatott cikkéhez – A Szegedi Szabadtéri Játékok a 2010-es év top önkormányzati cége – a hozzászólásokat is mellékelték. Ezek között – fogalmazott Kohári Nándor – pejoratív, dehonesztáló megjegyzések olvashatók egyes önkormányzati képviselőkkel és a szabadtéri színpadának helyet biztosító Szeged-Csanádi Egyházmegye püspökével kapcsolatban. A Fidesz-KDNP kezdeményezi, hogy az ügyet soron kívül vizsgálja ki a város kulturális, a vagyongazdálkodási, és a jogi bizottsága. Valamint felszólítják a város címzetes főjegyzőjét, hogy "vizsgálja ki, hogyan terjeszthetnek ilyen anyagot a városházán."

– Az eset azért is furcsa, mert egy olyan cégtől jön a támadás, amelynek igazgatója egyedüliként a helyén maradhatott a tulajdonosi kör 2010. októberi megváltozása óta – fogalmazott Kohári. A kérdésre, hogy ezek után a fideszes többség tervezi-e az igazgató, Bátyai Edina leváltását, a képviselő úgy válaszolt, a személyi felelősség megállapítása a három bizottság vizsgálata után következik. A további következményekről csak ez után lehet beszélni.

A kifogásolt és szerencsétlenül kinyomtatott komment: „Nemzetközileg is példa nélküli, hogy egy kulturális intézmény zárjon a legsikeresebb mutatókkal. Nikolényi, Korognai, Székhelyi támogatásért sírt, de a nézőtér sokszor kongott. Bátyainál teltház és kitűnő pénzügyi eredmények. Igaza volt annak, aki korábban kitüntetést ajánlott neki! De nyilván mivel sikeres: korbácsot fog kapni. FARKAS étvágyúak LACIkonyhában BAGÓznak, lógó nyelvvel nyaldossák a PÜSPÖK falatot. Bár alapvetően RÓZSAVÖLGYI állatokkal kereskednek. Tapasztaltuk már milyen, ha a szabadtéri miséken paKOLTA Ide vágyait a rendező, színpadra állítva ZALÁN álmok futását."

Portálunk tapasztalata szerint ehhez hasonló kommentekből pro és kontra nagy számban írnak az egyes pártok militáns szimpatizánsai.
Nem vagyok provokatőr – mondta a delmagyar.hu-nak Bátyai Edina – A dossziéban benne volt egy programfüzet, a Páholy című folyóirat, szereposztásos szórólapok és a delmagyar.hu újságírója, Segesvári Csaba által írt, ránk nézve igen pozitív újságcikk, csupán ezt szerettem volna a képviselő-testülettel megismertetni.
Közölte: a kommentek „irodatechnikai probléma" miatt kerültek a mappába, azokért nem kíván felelősséget vállalni.

Az igazgató elmondta, őt Kormos Tibor, a kulturális bizottság alelnöke (Szabad Város Egyesület) hívta fel azzal, hogy „igen nagy közfelháborodást keltett a mappa".

– Felhívtam a kulturális bizottság elnökét, Haág Zalán (Fidesz-KDNP- a szerk.) képviselő urat, és utána ültem le, és olvastam el a kommenteket. Ezt nem magyarázkodásnak szánom. Nagy örömömre szolgálna, ha ez a dolog nem kerekedne ekkorára, és szeretném, ha a 80. születésnapunkról szólna a kommunikáció.

Olvasóink írták

162 hozzászólás
 • 162. igazságkereső 2011. június 04. 17:05
  „Az én szempontomból meg az példátlan botrány,hogy a kormány 180.-ft-os árfolyamon rögzítette azt a svájci frankot,amelyet nem is láttak a bankok lakáshitel ügyfelei,ugyanis a bankok által folyósított hitelek "közönséges" forinthitelek voltak.Érdekes módon senki,de senki nem cáfolta Dr. Boros Imre közgazdász Magyar Hírlapban megjelent cikkét "Mohó bankok diszkrét bája" címmel ( 2010.november 26.péntek), valamint Torba Tamás közgazdász cikkét a Magyar Nemzetben "Adósrabszolga devizahitelesek" címmel(2011.május 28. szombat).Arról már nem is szólva,hogy a magyarországi devizahitelesek nagyon ráfizetnek erre a segítségre is,hiszen a devizaüzérek gondoskodnak arról,hogy a CHF árfolyama folyamatosan felfelé emelkedjen! Egy szó,mint száz: a svájci frankot nem is látott forinthitelek banki "svájci frank alapú"-nak történő elnevezése csak arra volt jó,hogy megvezessék a hiteleseket,azaz a bankok további tisztességtelen nyereségének növeléséről van szó,és sajnos a kormány "befeküdt" a Magyar Bankszövetség vezetőinek és így érthető, hogy annak vezetője, Patai Mihály úr miért csapott nevetve a miniszterelnök úr, Dr.Orbán Viktor kezébe! nem lett volna tisztább inkább azonnal "államosítani" a bankhiteles lakásokat,házakat,hiszen a cél úgy is ez, vagy tévedek?! Ilyen tisztességtelen eljárást,melyet a Magyar Bankszövetség folytat, nyugat-európai viszonylatban elképzelhetetlen, de miért lehetséges ez Magyarországon? Pedig hát ezt a megállapodást már a "polgárbarát" FIDESZ-KDNP kormánykoalíció kötötte meg az elmúlt napokban!! Vajh´ miért akarják teljesen tönkretenni Magyarország lakosságát?!!”
 • 161. deszkás 2011. június 02. 22:59
  „Verte is a nyálát. A "művész" úr számomra nem értékelhető.”
 • 160. balraat 2011. június 02. 03:29
  „Szamóca Győrben, a full fideszes képviselő-testülettől egyetlen egy szavazatot sem kapott. Remélem, ha tényleg arra kerül a sor, akkor itt is a szakmaiság mellé állnak a Fideszek és nem pártutasítást hajtanak végre!”
 • 159. DMagóg 2011. június 01. 20:43
  „157. balraat 2011.06.01. 12:38 ! Elolvastam a Püspök úr véleményét, köszönöm!

  Püspök Úr! Nagyra értékelem a szimpatikus hozzáállását, humorérzékét!

  K.O. Háry "Bejelentette, hogy soron kívül kezdeményezi három bizottság: a jogi, az ügyrendi és közbiztonsági, a kulturális, az egyházügyi, a közművelődési és idegenforgalmi, valamint a vagyongazdálkodási összehívását."

  Remélem közös ülés lesz! (Külön írva.)”
 • 158. pala1964 2011. június 01. 16:45
  „145 DMagóg, sajnos én is hallottam az (ön)jelölt Koltayról, de most (tudom, összeesküvés-elmélet...) az Eperjestől tartok... időszerű, és a Fidesz-időzítés, ugye...

  nyilván mindkettő tisztában van önmagát illetőleg azzal, mekkora zseni is... nyilván elkezdenének össze-vissza kavarni...”
 • 157. balraat 2011. június 01. 12:38
  „Na, itt a püspök véleménye az egész ügyről:

  http://www.mindennapi.hu/cikk/tarsadalom/nevet-a-lejarato-kommenteken-a-neves-puspok/2011-06-01/3662

  Ennek fényében nevetséges a Fideszesek sz.r kavarása!”
 • 156. deszkás 2011. június 01. 09:48
  „Csak kibújt a szög a zsákból kedves SÜGÉR!?”
 • 155. Tapasztalt 2011. június 01. 09:29
  „én is ismerem, és nagyon nem értek egyet veled! Allandóan sunyizol mindenkit, talán magadból indulsz ki? Nem kérek választ....”
 • 154. sügér63 2011. június 01. 09:00
  „Tapasztaltnak! Én ismerem Bátyai Edinát (túl közelről is) Tudom az Mszp.hez való elkötelezettségét, módszereit ,jellemét! Ezek a dolgok amit ilyen sunyin csinál beleillik a személyiségébe. ( a társas kapcsolatokban is )”
 • 153. macs 2011. június 01. 08:59
  „"Az eset azért is furcsa, mert egy olyan cégtől jön a támadás, amelynek igazgatója egyedüliként a helyén maradhatott a tulajdonosi kör 2010. októberi megváltozása óta - fogalmazott Kohári."
  Amennyiben folytatom a fenti logikát, akkor a többi önkormányzati cégnek is megváltozott a tulajdonosi köre. Ezek után végképp érthetetlen számomra, miért fogadták el a veszteséges üzleti terveket. A tulajdonosnak nem az lenne az érdeke, hogy a cége nyereséges legyen és osztalékot vehessen fel?”
 • 152. Tapasztalt 2011. június 01. 05:23
  „sügér mi is jellemző ebből az mszp-re? Ki müveli ezt a piszkos kavarást?? Ki akarja kinyirni Edinát? Hát nem a maszop!
  Gyengébbséged kedvéért segitek, ha már nem olvasol csak irsz ostobaságokat! Ko Háry és bandája!”
 • 151. sügér63 2011. június 01. 05:05
  „Jellemző az Mszp-re ez a stílus: egyszerüen aljas. Csak a kavarásban nagyok.”
 • 150. balraat 2011. június 01. 02:40
  „Azért a püspök véleményére kíváncsi lennék. Érdekes, de eddig senki nem kérdezte meg. Szerintem a Fideszesek sem, csak elkezdték feleslegesen védeni.
  Más! - munkanélküliség
  Az a 13 ezer növekedés csepp a tengerbe és igen csak messze van még az 1 millió munkahelytől. Szegedről meg csak annyit, hogy itt mindig is messze az országos átlag alatt volt a munkanélküliség. Szerintem most is sokkal jobban állunk, mint bármelyik nagyváros.”
 • 149. KamuNeni 2011. május 31. 23:20
  „Mar megint ez az egotisztikus bekepzeltseg ezektol. Szerintem a hozza szolasok jogosa mert egyik se aki megvan sertodve er egy rakas turot se.”
 • 148. bánki 2011. május 31. 22:14
  „Heti Hetes, ATV, Alföldi Lobelta , VV világ és tsi. után még szerencse, hogy nem sz&-nak az asztalra!”
 • 147. Jozsoci 2011. május 31. 20:46
  „Nem olvasom el a 146 hsz-t. körülbelül tudom. A többségi képviselőknek halvány fogalmuk sincs a többség róluk alkotott véleményéről és ezért éri őket meglepetésként az ilyen hsz-ek, és provokációnak gondolják. Állítólag demokráciában élünk, és az emberek megmondták a véleményüket. Ez felháborító a fidesznek!”
 • 146. macs 2011. május 31. 20:35
  „145. DMagóg,
  még össze is hozható. Ősztől-tavaszig József A. szinház, nyáron szabadtéri. Ha nagyon kell, akkor hetente egyszer lejön aláírni. :-D”
 • 145. DMagóg 2011. május 31. 19:20
  „144. pala1964 2011.05.31. 17:44 !
  Én úgy tudom, hogy Koltay Gábor a preferált személy és nem Eperjes.”
 • 144. pala1964 2011. május 31. 17:44
  „Szerintem ez egy mérsékelten szellemes komment - ami igazán érdekes, ki rendelte meg, hogy ez a pár sor is bekerüljön a dossziéba. Jómagam nem szeretném megsérteni Bátyai Edinát azzal, hogy róla feltételezzek ilyen oktalan és céltalan szurkapiszkát: eredménye, hozadéka gyakorlatilag zéró az ő szemszögéből, de támadási felületnek alkalmas (itt minden támadási felület, még akkor is, ha nem, lásd Zombori István urat).

  Szóval megvizsgálnám, ki volt a megrendelő, hová vezetnek a szálak az illetőtől - de ezt is bizonylatoltan, mert aki állít, az bizonyítson is (kivéve mondjuk a Megye, de ezt hagyom is).
  És aki a végén IGAZOLTAN marad, azt felelősségre lehet vonni.

  Amúgy úgy gondolom, hogy aki (ami) Győrnek nem volt most megfelelő, azt nekünk sem kell semmi szín alatt alkalmaznunk. Mondom ezt azzal együtt, hogy Eperjesnek vannak/voltak olyan alakításai, amelyeket igen sokra tartok”
 • 143. dowan 2011. május 31. 17:37
  „139. blatth 2011.05.31. 16:22
  Khmm magányugdíjpénztár ... Szóval az helyes, ha valaki marad, akkor az fizeti a 25%-ot. és nem kap semmit ?
  (megjegyzem, aki visszament az sem fog kapni semmit :D )”
162 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vegyesbizottsági ülés a határrendi eseményekről

Csongrád megye - A Helyi Vegyesbizottság soron következő ülésére került sor a napokban Szerbiában… Tovább olvasom