Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 0°C Még több cikk.

KKV-k: 800 ezer új munkahely 12 ezer milliárd forintból

Szegedre érkezett a Miniszterelnökség Sikeres Uniós Pályázatokat Előkészítő Rendezvénysorozat című hét helyszínes országos roadshowja, amit a magyar kis- és középvállalkozóknak tartanak.
Céljuk, hogy a vállalkozók hasznos információkhoz jussanak, és még sikeresebben élhessenek a 2014-2020 közötti uniós pályázati lehetőségekkel.

A Szegedi Tudományegyetem József Attila Tanulmányi és Információs Központjában tartott előadáson Csepreghy Nándor fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkár elmondta: a vállalkozókat főleg a gazdaságfejlesztési-innovációs és a településfejlesztési operatív program érdekli.

A kormány az érkező 12 ezer milliárd forintos uniós fejlesztési forrás 60 százalékát ezeknek a programoknak a támogatására szánja, a fent maradó 40 százalékot az állam használja fel különböző fejlesztésekre. A végső cél: a kkv-kben a fejlesztési ciklus végére a mosatni 4,2 millió foglalkoztatott helyett 5 millióan dolgozzanak.

Az új pályázati rendszerben olyan vállalkozások kaphatnak pénzügyi támogatást, amelyek hozzá tudnak járulni a munkahely-teremtési és a gazdaságnövekedési célokhoz. Ezeknek a cégeknek többek között abban is segítséget nyújtanak, hogy a pénzügyi előfinanszírozási kérdéseket hogyan kezeljék, hogyan hívják le az előlegeket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

7 éves kortól hekkerkednek

A programozással, a kódfejtéssel és a hekkerek titkos világával ismerkednek meg azok a gyerekek, akik a Logiscool élményalapú programozó iskola táborába iratkoznak be. Tovább olvasom