Délmagyar logó

2019. 06. 18. kedd - Arnold, Levente 19°C | 26°C Még több cikk.

Klebelsbergtelep 90 éve

A szegedi Klebelsbergtelepen az 1920-as évek elején már megkezdődött az építkezés.
Gróf Klebelsberg Kunó kultuszminiszter támogatásával iskola, majd óvoda is épült a vasutasok városrészében, amely a patrónus nevét felvéve, 1928-tól Klebelsbergtelepként vált ismertté, ez időponttól számítják születésnapjukat is. A lakosság, a kezdetekhez híven, sok esetben saját erejéből, önkéntes munkával, összefogva valósította meg a fejlesztéseket. A városrészben jelenleg közel 600 család él, ők közösen ünnepelték meg a telep 90. évfordulóját, amelyről egyébként minden évben megemlékeznek. A kerek évforduló kapcsán egy könyvet is kiadtak, Nacsáné Kovács Mária szerkesztésében a jubileumra elkészült Múltidéző – Szeged Klebelsbergtelepi visszaemlékezések című kötetet. 

A huszonegy írást és gazdag képmellékletet tartalmazó könyv megvásárolható az Összefogás háza Klebelsbergtelepi Közösségi Ház irodájában.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A volt megyei közgyűlési elnök 73 évesen is napraforgót nemesít - Frank József munkájára csak külföldi cégek vevők

A volt megyei közgyűlési elnök 73 évesen is napraforgót nemesít - Frank József munkájára csak külföldi cégek vevők
73 évesen, saját földjén folytatja a napraforgó-nemesítő munkát Frank József, a megyei közgyűlés egykori elnöke, mert nem nyugszik bele abba, hogy a magyar fajták kiszorultak a termesztésből. Tovább olvasom