Délmagyar logó

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -4°C | 0°C Még több cikk.

Klíma szellőzteti a JATE-t

Már elkészült a felújítás nagy része a JATE-klubban, de szeptember 5-éig még várni kell a nyitásra. Klímákat szereltek föl a nagyteremben, elkerülendő a zsúfolt programokon megszokott „szaunát", és új színekbe öltöztették a helyet.
Csaba Levente a megújult klubban. Fotó: Schmidt Andrea
Friss festékszag lengi be még a JATE-klub pincéjét, a design festése is folyamatban van, de a szeptember ötödikei nyitóbulira már teljesen megújulva fogadja majd az egyetemista és főiskolás közönséget. Habár már a gólyatábori hetekre szerettek volna elkészülni a felújítással, ez sajnos nem sikerült. – Ha azt akarjuk, hogy a befektetett munka és pénz időtálló legyen, akkor nem lehet a festés másnapján beengedni a bulizókat a klubba – mondja Csaba Levente klubvezető. Magyarázatként hozzáteszi, a teljes renoválás mintegy tízmillió forintba került.

Körbejárva a klubot, rögtön föltűnnek a vidámabb, világosabb színre festett falak, ajtók, bútorok és néhol már a felfüggesztett, vaksi fényt adó függőlámpák lecserélése is megtörtént spotlámpákra. Ami kevésbé szembeötlő, de talán a legfontosabb: négy klímaberendezést szereltek föl a nagyteremben – megtartva és kitakarítva az eddig működő légbefúvós rendszert is –, ami lehetővé teszi a komfortosabb mulatozást a zsúfolt bulikon a mindeddig izzasztó „szauna" helyett. A rendszer fölavatása az első partyig persze várat magára. A kisterem öreg foteljeinek kicserélésére sajnos nem futotta, de szeretnék ősszel azokat is megújítani.

A júliusban kinevezett klubvezetőtől megtudtuk, a vizuális színvonal-emelkedést nem követi majd az árak növekedése: továbbra is arra az egyetemista, főiskolás törzsközönségre számítanak, akikre eddig, de a város polgárait is szeretettel várják. A programszerkezetben továbbra is helye lesz a kari esteknek, a pénteki vendég DJ-knek és a koncerteknek. A koncertek szervezéséhez egyébként támogatást kap a klub a PANKKK kormányzati programtól, ami estenként a fellépti díj felét is elérheti.


Koncertek szeptemberben

Az egyébként is „erős" szeptemberi nyitóhónapban a következő zenekarokat láthatják az érdeklődők: 12-én a PUF-ot, 13-án a Besh'o drom-ot, 20-án a Rozsdamarót – táncházzal egybekötve, 21-én a Kistehén Tánczenekart, 23-án a Heaven Street Sevent, 28-án pedig a SZIN-en botrányt kavaró Hooligans-t. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több mint nyolcmilliót kaszált a növényvédelem

Ellenőrzést tart a vidékfejlesztési hivatal: az agrártámogatások nyerteseinél adatokat és… Tovább olvasom