Délmagyar logó

2019. 06. 24. hétfő - Iván 19°C | 27°C Még több cikk.

Kóbor bébianakonda

Ha valaki ma Magyarországon benyúl a víz alá, abban a biztos tudatban teheti ezt, hogy semmi nem harapja le az ujját. Azaz most már nem is lehet benne olyan biztos, hisz például egy Debrecen környéki öntözőcsatornából nemrég egy félméteres, többkilós aligátorteknős került elő.
Ha valaki ma Magyarországon benyúl a víz alá, abban a biztos tudatban teheti ezt, hogy semmi nem harapja le az ujját. Azaz most már nem is lehet benne olyan biztos, hisz például egy Debrecen környéki öntözőcsatornából nemrég egy félméteres, többkilós aligátorteknős került elő, melynek harapófogó-erejű és élességű állkapcsa simán le tudja szelni az emberi ujjat.

– Keselyűteknőst, aligátorteknőst, melyek felnőve az emberre is veszélyesek lehetnek, már többször is hoztak be tulajdonosaik hozzánk, a Szegedi Vadasparkba. Az állatokat a jászberényi állatkertbe továbbították – tudtuk meg Veprik Róbert igazgatótól a debreceni eset kapcsán. Kis vagy kevésbé kis óriáskígyó szintén több is került így az intézménybe. Nemsokára egy négyméteres kockás piton tulajdonosának segítenek a vadasparki szakemberek megszabadulni a túl nagyra nőtt kedvenctől. De már a szabadban is került elő óriáskígyó: a sárga anakondát – igaz, csak bébit – egy magánember találta meg a szabadban, s továbbította a vadasparkba.

– Általános tapasztalat: sokszor rendkívül felelőtlenek az emberek a házi kedvencek beszerzésekor – fogalmaz az igazgató. – Nagyon fontos, hogy gondolják át, hosszú távon is megfelelően tudják-e gondozni az élőlényt. A veszélyes állatok tartásakor pedig az ezzel kapcsolatos előírásokat is be kell tartani. Csak így lehet megelőzni az emberi és állati tragédiákat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Piros cipő és ajándékok

Reméljük, hogy sokan velünk játszanak péntek este, és piros cipellőben érkeznek a Marica grófnő Dóm… Tovább olvasom