Délmagyar logó

2018. 12. 12. szerda - Gabriella 0°C | 5°C Még több cikk.

Kocsmán kívül maradt a politika

Szeged - Rövid az idő az országgyűlési választásokig, a Poli-hami kocsmát látogatókat mégsem foglalkoztatja a politika. Hétvégén csak egy ember hozta szóba a 4 évenkénti eseményt, de nem akadt beszélgetőtársa.
Utcára nyílik a kocsmaajtó – a nóta első sora a szegedi, József Attila sugárúti Poli-hamira is igaz. A bejárat előtti villanyoszlopon a Jobbik, a néhány méterre lévő óriás hirdetőoszlopon a Fidesz, kicsit távolabb az MSZP hirdeti magát. Az országgyűlési választások közelgő első fordulója mégsem volt beszédtéma a sörért és felesért betérő vendégek között szombat délelőtt. Belehallgattunk a kocsmázók beszélgetéseibe: a mindennapok apróbb dolgai sokkal jobban izgatják, vagy éppen bosszantják őket.

A politikánál jobban foglalkoztatják a kocsmalátogatókat a mindennapok apróbb dolgai. Fotó: Veréb Simon
A politikánál jobban foglalkoztatják a kocsmalátogatókat a mindennapok apróbb dolgai.
Fotó: Veréb Simon

– Egész jó áron árultak akciós virslit az ABC-ben, de 10 perccel a nyitás után már nem volt belőle – dohogott ivócimborájának egy bajuszos férfi. Mások az óraállítással voltak elfoglalva: pontosan mikor, és előre vagy hátra kell állítani a mutatókat. – A nejem kér tőled borsót. Kihajtottak már? – kérdezte egy melegítőruhás férfi a másiktól. – Épp most bújtak elő, tisztelegtem is nekik – hangzott a felelet.

– Kiszolgálnak itt bolondot, és részeget – lépett be érkezésünk után jó fél órával egy kékkabátos férfi az ajtón. – Ja, és még fideszest is – egészítette ki a gondolatsort. – Ne politizáljunk – kérte azonnal a vendégtől a pultos. – De hát két hét múlva választás – értetlenkedett amaz. – Most is, és azután is bal lábbal kelünk fel – replikázott a kiszolgáló. – Én jobb lábbal kelek – próbálta utoljára a választásokra terelni a szót a férfi, de nem talált vitapartnert magának. A politika többet nem került napirendre ezen a délelőttön.

Olvasóink írták

 • 3. cickányzat 2010. március 29. 23:27
  „Még kicsit forszírozza, hogy ő jobb lábbal kel,
  oszt az úri közönség még pofán is veri.”
 • 2. flexsnake 2010. március 29. 22:22
  „A villanyoszlopra ragasztott jobbikos plakátok illegálisak, ezt a rendelet mondja ki. Már megérkezett a panasz, vakargathatjátok ......”
 • 1. rolee 2010. március 29. 19:57
  „Kajálnának inkább a gettóban :D”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új főutca Sándorfalván

Sándorfalva - Közel 96 millió forintos beruházásból újították fel Sándorfalva történelmi… Tovább olvasom