Délmagyar logó

2019. 02. 17. vasárnap - Donát -2°C | 12°C Még több cikk.

Kocsmázók az Irén csarnokban

Szeged - Sokan csak egy-két röviditalt elfogyasztani térnek be a Mars téri piac Irén csarnokába: a sajtárusok és húspultok között több ittas emberrel is találkoztunk tegnap délelőtt. Az eladókat zavarják a részegek – az üzemeltető nem tehet semmit.
A Mars téri piac Irén csarnokában minden reggel találkozhatunk egy-egy igencsak pityókás figurával. Van, akinek nemcsak a tej és a sertéscomb, hanem a reggeli feles is hozzátartozik a vásárláshoz, míg néhányan kifejezetten kocsmázni járnak a piacra. Tegnap délelőtt is összefutottunk részegekkel, akik békésen italoztak és énekelgettek – és akadályozták a vásárlók közlekedését a csarnok bejáratánál.

– Különösebb probléma nem szokott lenni a kocsmázókkal, de nem tartom szerencsésnek, hogy az élelmiszerboltokkal egy épületben iszogatnak – mondta az italmérőkkel szomszédos húsbolt vezetője, Antal Lászlóné.

Sok vásárlót zavarnak az italozó emberek. Fotó: Segesvári Csaba
Sok vásárlót zavarnak az italozó emberek.
Fotó: Segesvári Csaba

Nem mindenkinek van gondja velük: egy másik húsbolt eladója például semmi rosszat nem tudott mondani rájuk. A tejpultnál azonban szolgáltak negatívumokkal.

 
Vodka és palacsinta?

Kocsmák hivatalosan nincsenek a Mars téri Irén csarnokban, sőt, még büfé felirattal sem találkoztunk. A három röviditalt felszolgáló helyen palacsintázó, gyorsétkezde és csemege szavak szerepeltek az elnevezésekben, így egy feles vodka mellé a szomszédos ablaknál egyúttal egy nutellás palacsintát is lehet rendelni.


– Régebben velünk szemben is működött egy italt is árusító csemegebolt, akkoriban bőven akadtak nézeteltérések. A vevőket zavarta, hogy sok hajléktalan töltötte itt a napját, nem lehetett elférni mellettük, és sokszor bizony igencsak a pohár fenekére néztek – mondta Borbola Jánosné tejtermelő. – Olyan is előfordult, hogy összehányták a csarnokot, alig győztek takarítani utánuk – tette hozzá Hevesiné Becsei Anna ugyancsak a tejes pult mögül.

Bár a piac vezetésének sem tetszik a jelenlegi helyzet, nem nagyon tudnak mit tenni ellene. – A működési engedélyek kiadásához nincs közünk, így ha valakinek megvan a joga az alkoholtartalmú italok mérésére, abban nem akadályozhatjuk. Nem is az italok árusításával, inkább a kocsmajelleg kialakulásával vannak problémák – mondta kérdésünkre Pusztai Lajos, a Szegedi Vásár és Piac Kft. ügyvezető igazgatója. – Azért próbálkozunk a megoldással: szép szóval igyekszünk meggyőzni az árusokat. Sikerült megelőzni a randalírozásokat, komolyabb rendbontás nem szokott előfordulni – tette hozzá a piacigazgató, aki kiemelte: az épülő új csarnokban már nem lehetnek hasonló „csemegeboltok".

Olvasóink írták

26 hozzászólás
12
 • 26. Ineen 2009. július 22. 11:20
  „Hello!
  na gyors pár dolgott futában!
  vannak rendes biztonsági örök, de mivel majdnem 12 ezer négyzet méteren kell 6 7 embernek mozogni nem tudnak mindig ott lenni .nem öket kell lenézni, hanem azokat akik oda járnak, és a tulajokra mert nem tudnak figyelmet tartani, mert nekik mindegy ki kicsoda, a lényeg hogy "dőljöna lé"-persze mijen áron.
  Az irén csarnoknak 4 bejárata van .2 szembe 2 oldalt.lehet a másik oldalt a Gd suli felöl is bemeni, ott rádásul még közelebb is van a tejes!
  Én nem védek senkit, csak láttok ami láttok.
  A régi csarnokról nem beszélve, mikor "aza nagy fehér kontiner, vagy mi mellé " járnak vizelni.Mert persze alkoholra mindig van pénz, mint 80Ft wcre.”
 • 25. zuzupetals 2009. július 16. 20:38
  „Az azért kicsit kellemetlen mikor beállsz a sorba és a végén megdöbbenve néznek rád mikor palacsintát kérsz és nem felest.”
 • 24. IVY 2009. július 13. 09:15
  „Engem is nagyon zavar.
  Rögtön a csarnokba betérve, az ember képébe bámulnak a már reggel 7kor tökrészeg KMK-k.”
 • 23. pille 2009. július 12. 21:37
  „6208298!
  Hát igen, Te leszel "a rossz ember".A régebbi hozzászólásaidból az jött le, hogy vállalkozó vagy,akor most mi van? Az asszony tart el?”
 • 22. 620829 2009. július 12. 12:35
  „MÉG A VÉGÉN ÉN LESZEK A ROSSZ EMBER,MERT VAN HOL LAKNOM ÉS ÜDÜLÉS HELYETT NEM SZOROM SZÉT A PÉNZEMET ASOK INGYENÉLŐ PIÁS KÖZÖTT----NEM SEMMI!!!!!!!!”
 • 21. 620829 2009. július 12. 12:34
  „ÁMEN!”
 • 20. .suhym. 2009. július 12. 07:09
  „16. hozzászólás flexsnake 2009.07.12. 00:40

  "..ha van hol laknod, ha tudsz tisztálkodni akkor kereshetsz munkát. Ha ezek nincsenek meg akkor nem fogsz munkát találni. Mint mondottam, mind külön sors. Ha nem ismered őket akkor inkább ne alkoss véleményt..."

  Így van!”
 • 19. gardista1122 2009. július 12. 06:13
  „ENNEK A FLAXNEKANAK VALAMI PSZICHIATRIAI BAJA LEHET?”
 • 18. 620829 2009. július 12. 00:57
  „és ne mond flexnake, hogy jó nekem,mert az orvos nejem jól keres,többe kerül a kocsi amivel jár havonta a cégemnek,mint a fizetése....és tartom--van munka-meg kell keresni és dolgozni és nem élősködni kell!!!!”
 • 17. 620829 2009. július 12. 00:50
  „drága flexnake!
  olvasd el a véleményeim...egyértelmű---számomra minden sajátakaratából önpusztítóvá vált emberke nem érdemel sajnálatot.....a feleségem orvos,sokat tudok a diabetológiáról....én konkrétumokról beszélek,és tartom...szembesülni kell és nem menekülni.....önsajnálat helyett önbecsülés....kihasználás helyett pedig felhasználás.....magas a szint nálam -lehet-de a megoldás nem az, hogy én fogom lejjebb engedni....”
 • 16. flexsnake 2009. július 12. 00:40
  „15. ha van hol laknod, ha tudsz tisztálkodni akkor kereshetsz munkát. Ha ezek nincsenek meg akkor nem fogsz munkát találni. Mint mondottam, mind külön sors. Ha nem ismered őket akkor inkább ne alkoss véleményt. Nem osztogattam ételt sem, de szereztem némelyiknek munkát és szállást is. Ha csak idényjellegűt is de láttak kiutat. Nem védem a földön hempergő embereket, de nem kellene megnézni hogy az illető nem-e cukorbeteg aki éppen elájult és nem részeg? Mert a segítség elmulasztása bizony súlyos bűn. Vagy lehet mindenkit egy kalap alá venni és aki nálam lejjebb van azt rakjuk vonatra vagy ássuk el. Aztán majd utólag valahogy elszámolunk lelkiismeret pajtással....”
 • 15. 620829 2009. július 11. 23:00
  „flexnake!
  én az egyetem után 91-ben azért lettem a volt cégtől kirúgva,mert nem ittam együtt a főnökeimmel,2 év tanárság után én dobbantottam,mert meguntam, hogy a tanárok tanítás helyett pletykával és feleltetéssel foglalkoztak, ezután egy évig egy német-magyar cégnél voltam igazgató, ahonnan azért rugtak,mert kiálltam az igazam és az emberek mellett.......kirúgásom után másfél évre a cég becsődölt.....én is rengetegszer szívtam és kezdtem újra....az egyetemen a tanulás helyett melóztam,mert a szűleim nagyon szegények voltak....sokszor napi néhányszelet kenyér és 1 tál főzelék volt a kajám....kemény fizikai munka mellett......soha nem ittam és dohányoztam, nem kábszereztem........tartom : aki nem szembesül-hanem menekül az gyáva...nehezebb szembesülni és továbblépésre erőt gyüjteni.......aki önakaratából lett önpusztító ne várjon tőlem együttérzést....az ilyen emberek csak kihasználják a sok buta segíteniakaró emberkéket....ingyenételosztás stb-stb----menjenek dolgozni és lesz betevőjük.....a munka nem szégyen.....így igaz....ez a sok buta segítőemberke csak konzerválja és megerősíti őket abban, hogy ugyis lesz kivülről segítség.......ez így bünrészesség......felébreszteni és nem altatni kell őket!!!!!!!!”
 • 14. flexsnake 2009. július 11. 21:18
  „11. akkor az a középiskolai tanár is selejt aki 2éve az utcán lakik és az alkohollal tartja magát melegen. Tudod az alkohol csak később jött. Először elvesztette az állását az iskolabezárások miatt..... Aztán a lakását.... aztán mindent...
  És selejtezz le mindenkit aki nem olyan jól öltözött mint te. Csöveseket meg hajléktalanokat ,,dédelgettem", nem önszántamból, de mindegyik egy külön történet és bizony sajnos nagyon sokan nem is tehetnek róla hogy oda kerültek.
  ,,először az embert nézd, utána a tettet. HA a tette kioltja az emberségét, ítélj!"
  azazel”
 • 13. flexsnake 2009. július 11. 21:14
  „12. de ma lehet hogy 8is volt benne mert tüsszentettem gyúrás közben :D
  HA ezt tudom, megízesítem neked minden nap ;)
  *(a pékség elhatárolódik a hozzászólótól és a termékeik megfelelnek az egészségügyi előírásoknak)”
 • 12. persona 2009. július 11. 19:21
  „ritkán járok, és pont a légkör miatt. ha be is megyek, csak az ajtónál levő pékségig, mert nekik van a legfinomabb 7 magvas kenyerük a városban..:)”
 • 11. 620829 2009. július 11. 18:49
  „AZ EMBER--így csupa nagybetűvel az szembesül és nem menekül a problémáival.....ha valakinek problémája van-akkor 90%-ban az első reakció, hogy a környezetet okolják....minden ember a saját életének a vezetője....a szabadságjoga adja a jó és a rossz irányt is-ő választ......”
 • 10. 620829 2009. július 11. 18:46
  „N.P.
  pONTOSAN kedves n.p.....az én véleményem szerint minden tudatos önpusztító--- selejt......így van....ha agyilag nem tudja felfogni, hogy mit tesz----akkor az agyacskája már ugye nem funkcionál.........így is sok a hülyeség az életben, de önmaguknak tudatosan kárt okozókat hadd ne sajnáljam már......lásd discobalesetek....heroin tuladagolás...cigimiatti kalcinogenitás stb.....a végén még én leszek a gonosz........az igazi emberség felhasznál és nem kihasznál, mint ők teszik az ember társaikkal....amit leírtam jól értelmezed ,meg fogod érteni az írásom lényegét!!”
 • 9. babocska 2009. július 11. 18:42
  „Undoritó ott elmenni ezek az alkoholisták mellett,szinte úgy kell átverekednie az embernek,ha be akar jutni a tejesekhez.Nem hiszem,hogy muszáj ezeket kerülgetnünk.Egy jól dolgozó biztonsági szolgálat,talán távoltartaná ezeket az alakokat.Nem hiszem ,hogy jó dolog atejesek mellett az ital.A vezérkarnak kellene ezt a helyzetet gyorsan megoldani.”
 • 8. Figyelő 2009. július 11. 18:40
  „Nem tudom, hogy ki az a személy akit ez zavar - de igaza van!
  A gond, hogy városnak sok olyan pontja van ahol ugyan nincs vásárcsarnok vagy bevásárló csarnok és mégis isznak, az utcán - közterületen!
  Ezek a helyek azok a helyek ahová a polgármesteri hivatal illetékes csoportja működési engedélyt adott ki úgynevezett "palackozott italok boltja" áll- kocsmákra!
  Igen ezek a boltok zugkocsmaként vagy népesebb néven bögrecsárdaként működnek!
  Ezek a boltok már hajnalban nyitnak késő este zárnak és nagyban folyik előttük, közterületen az italozás, a zajongás és az ott italozók természetes szükségleteinek közterületen való elvégzése!
  Ez nem szúr szemet senkinek?
  Nem szúr szemet a hivatal ellenőreinek, közterület felügyelőknek, rendőröknek?!”
 • 7. varadipal 2009. július 11. 18:33
  „Hát én meg ma reggel 9 körül a körút felőli bejáratnál az újságos pavilon mögötti harmadik pavilonnál nem tudtam egy jó pohár barna sört inni, mert zárva volt. Minden szombaton a bevásárlás közben becsapok egy kis sültkolbászt, arra marha jól megy a barna.Az orvosom is ezt írta fel. Ma maradt az ásványvíz.A kolbász meg azt hitte, valami rissz- rossz kutya ette...Kinél tiltakozhatom? Rendőr!!!!!!, piacfelügyelő!!!!biztonságiak!!!!....”
26 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Izzódarabot találtak az újszülöttben - az apa perelne

Szeged - Izzódarabot találtak egy négynapos kislány testében a szegedi gyermekklinikán. Tovább olvasom