Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Kohári, Haág: Révész mondjon le!

Szeged - Ki fizeti a révészt? címmel tartott sajtótájékoztatót Haág Zalán (KDNP) és Kohári Nándor (Fidesz) hétfőn az MSZP Oroszlán utcai klubja előtt.
A szegedi önkormányzati képviselők válaszoltak is: az önkormányzat. Szerintük a Hunyadi János Általános Iskolát az önkormányzat mesterségesen elsorvasztja, hogy az épületet a School of Business Szeged Szakképző Iskola használhassa. A magániskola igazgatója Révész Mihály önkormányzati képviselő, az oktatási bizottság elnöke.

A képviselők szerint a városvezetés elterjesztette a szülők és pedagógusok körében, hogy „el akarják sorvasztani az iskolát", ezért kevés szülő választja az intézményt, így a „magát oda befészkelő" bérlő megkaphatja az épületet. Szerintük ezért Révésznek le kell mondania, és távoznia kell a szegedi közéletből.

Szabó Sándor, a polgármesteri hivatal kabinetfőnöke közleményben reagált. Ebben többek között az áll, hogy a szegedi önkormányzati iskolák több tucat magán oktatási intézménynek adnak bérbe helyiségeket, ezzel az iskola saját forrásait bővítve.

Olvasóink írták

57 hozzászólás
 • 57. AN 2010. március 02. 20:02
  „asztenoszsz,
  Nem akarlak lehurrogni, de tényleg így volt. A Kossuth Zsuzsában egy csomó orvos tanított, akik nehezményezték, hogy órát adni ki kellene menni a város végére. Ezért kellett a Gutengergnek költözni.”
 • 56. asztenoszsz 2010. március 02. 18:35
  „Kár itt a doktor urakkal gúnyolódni, az nem ide tartozik most. Javaslom, miközben te, vagy a hozzátartozód súlyos beteg, akkor mondogass nekik ilyeneket. Tudom, hova tartozol...”
 • 55. 140 2010. március 02. 13:42
  „Na, kezdjük csak az elején:
  Tapasztalt, a GUTENGERG utcában először általános iskola volt, amit a fidesz záratott be, hogy épületet átadhassa Kossuth Zsuzsának(mert a doktor urak nem szerettek volna kijárni a volt Zalkába), akinek az épületére igényt tartottak a jezsuiták, akik aztán azt jó pénzért eladták az egyetemnek.
  Csak úgy az érdekesség kedvéért: az akkori oktatási bizottsági elnök Pocsai Blanka volt, aki előtte abban az iskolában tanított, ismerte az ottani viszonyokat, TUDTA, hogy arra az iskolára nagy szükség van, mert ez volt az egyetlen, ahol minden gyereket fogadtak, legyen az testi fogyatékos vagy naaaagggyon hátrányos helyzetű. És ráadásul nem az iskola esett vissza a gyerek szintjére, hanem a gyereket sikerült felhozni, ami - valljuk be - eddig nemigen sikerült máshol. (lásd az utolsó, Kolozsvári téri iskola diákjait)
  Na, ezek után lett K. Zs., amit aztán már a szocik kitelepítettek a "lakótelepre". Aztán az épületet nyilvános VERSENYTÁRGYALÁSON megvette a Kész, felújította és egy részét bérbe adta. Én is, Te is bérelhetnék ott irodát vagy akármit, lényeg, hogy a bérleti díjat kifizessük.”
 • 54. Tapasztalt 2010. március 02. 11:59
  „39. hozzászólás asztenoszsz 2010.03.01. 21:59

  Az általad belinkelt magániskola a Szakképzési és Felnöttoktatási országosIskolahálózat. Szegedi központi telephelye a piarista gimiben van, ők bérelnek termet a volt Dugonicsban a KÉSZ-töl. Sem Révésznek, sem a körzet önkormányzati képviselöjének semmi köze ezekhez. Szóval óvatosabban a vádaskodással....”
 • 53. ferdzso 2010. március 02. 11:25
  „"Révész": Kohárinak, Haágnak soha ne legyen ilyen lehetősége!!”
 • 52. Tixem 2010. március 02. 11:19
  „Ezek a "bölcsek" milyen alapon kritizálnak? Nézzenek már egy kicsit hátra, nevezetesen amikor ők zárták be a Csongor téri és a Móricz Zsigmond iskolákat úgy leszarták a szülőket mint a pinty. Lassan a testtel kicsike törpe kohári meg a többi. Ja! Még valami,a Bodónak az a Hargittai Rita gyűjtötte az ajánlószelvényeket aki Dr Barta idején volt a Közgyülés oktatási bizottságának az elnöke. Rendkívül hozzáértő volt, bár még férje sem volt nemhogy gyereke. Ezért rakták oda fideszék ő pedig lelketlenül minden más véleményt megsemhalgatva lesöpört az asztalról.
  ui: Tixem: Legközelebb jelentkezzél ki mert nem lehet bejelentkezni egyébként a 3ik utas voltam, úgygondolom ez így ferr.”
 • 51. Larsson 2010. március 02. 10:16
  „Látom sok szemellenzős van itt is, nem látják a fától az erdőt és ész nélkül támadnak egy iskola igazgatót is, aki nem is annak az iskolának a vezetője, meg természetesen itt vannak a szélsőséges agyasok is... Szánalom! :(”
 • 50. ClarkGriswald 2010. március 02. 09:44
  „Most már lehet érteni Orbán Viktort, aki vállalhatatlannak nevezte a szegedi fideszt!”
 • 49. joy 2010. március 02. 07:56
  „A szegedi ellenség hülyesége tényleg határtalan.
  Az ilyen hamis hírekkel valóban ki lehet készíteni egy iskolát.”
 • 48. Omo 2010. március 02. 07:40
  „Amúgy országos iskolahálózatról van szó, nem Révész a tulajdonos!
  Ő csak a szegedi iskola vezetője.
  Kívánok több észt nekik!”
 • 47. valakiiii 2010. március 01. 23:43
  „Vezető baloldali politikusoknak is tudniuk kellett Zuschlag János ügyeiről - jelentette ki a Zuschlag-per kecskeméti tárgyalásán a tizedrendű vádlott, Szente Zsolt védője a védőbeszédében. A védő szerint "ez az eljárás nem az elsőrendű vádlottról és a társairól szól, hanem arról, hogy ezt a bűncselekmény-sorozatot a baloldali politikai vezetés tudta és beleegyezése nélkül nem lehetett volna elkövetni" - írja cikkében az origo.hu.

  Szente eredetileg maga is védőként szerepelt az ügyben, de bűnpártolás, magánokirat-hamisítás és hamis tanúzásra felbujtás miatt a vádlottak közé került. Szente korábbi vallomásaiban utalt rá, hogy Zuschlag korábban arról beszélt neki, hogy tudtak az ügyekről például Arató Gergely oktatási minisztériumi államtitkár és felesége, valamint Ujhelyi István és Kiss Péter szocialista politikusok is. Egyszer pedig egy lehallgatott beszélgetésben Zuschlag azt mondta Szentének, hogy biztosan nem hallgatják le a telefonját, mert "annyi durva történet van rajta, hogy a fél kormány belebukna".

  Az ügyészség bűnszervezet tagjaként, különösen nagy kárt okozó, folytatólagosan elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmények elkövetése miatt nyújtott be vádiratot Zuschlag János és 15 társa ellen. A vádhatóság szerint a vádlottak civil szervezetek révén 75 millió forint állami támogatás jogosulatlanul megszerzésében működtek közre. Zuschlag, aki egykor az MSZP országgyűlési képviselője, a párt megyei szervezetének ügyvezető elnöke, Kiskunhalason önkormányzati képviselő volt, 2007 szeptemberétől előzetes letartóztatásban van.”
 • 46. antikos 2010. március 01. 22:50
  „Már értem!!! Ingatlan mutyi!!! Na ebből lesz majd a dutyi:)))”
 • 45. Tapasztalt 2010. március 01. 22:31
  „pardon, országos iskolahálózat”
 • 44. k.elvis 2010. március 01. 22:29
  „A Közéleti Kávéház keretén belül Nemzeti Klub - "Újszögedi Esték" programsorozat következő előadásai a Független Városi Szövetség - Magyar Egyesület székházában ( Szeged, Főfasor 9.):
  2010. március 4. Háború a Nemzet ellen I-II. rész - Filmbemutató
  17 óra Szegeden elsőként! Jelenczki István filmje”
 • 43. Tapasztalt 2010. március 01. 22:28
  „39. hozzászólás asztenoszsz 2010.03.01. 21:59

  Az általad belinkelt magániskola a Szakképzési és Felnöttoktatási Iskolahállózat. Szegedi központi telephelye a piarista gimiben van, ők bérelnek termet a volt Dugonicsban a KÉSZ-töl. Sem Révésznek, sem a körzet önkormányzati képviselöjének semmi köze ezekhez. Szóval óvatosabban a vádaskodással....”
 • 42. Lopland 2010. március 01. 22:14
  „Emberek!!
  A probléma nem ez! Gondoljatok csak bele, itt ..... egymást, mert kampány van, közben békésen sétálgatunk/sörözgetünk/dolgozgatunk egymás mellett. Nekünk továbbra is együtt kell élnünk a "mindent eldöntő" választás után is. Mi a faxért marjuk egymást? Sztem mindenki tudja már vagy 10 éve, hogy kire/mire szavaz. Akkor most mire ez a nagy szájtépés, A fiatok/lányotok/feleségetek/jóanyátok-apátok is ezt csinálja? Ugye hogy nem. Legyen már béke végre, a marharépa pártok meg üssék egymást, ahol érik. Szerintetek ránk meddig van szükség? Csak addig, amíg kopogtatunk/szavazunk. utána olyan magasról vagyunk letojva, mint a Himalája. Ha farkak kerülnek a fazékhoz, 4 évig a fene-fenét eszik is, ott maradnak. Akkor minek ez a nagy hajcihő? Béke legyen velünk, és bírjuk ki, mert ettől a kenyér még nem lesz 3,60, a sör sem lesz olcsóbb, és a benzint sem kapjuk 80 Ft-ért soha a büdös életben. Inkább dolgozzunk! Ámen”
 • 41. asztenoszsz 2010. március 01. 22:11
  „Majd április 11-én kiderül a 2/3...mindenesetre most már szurkolok nekik, pedig korábban én is tartottam attól, hogy az túl sok..Na, de kivel köthetnének szövetséget? Inkább kormányozzanak egyedül, úgy van esély, hogy számon kérik az elmúlt 8 év országrombolását a felelősökön..”
 • 40. Tapasztalt 2010. március 01. 22:05
  „Nagyon is egyedül akarja a fidesz a 2/3-ot! Ezért tartják titokban példátlan módon a programjukat, ha bármely részletet elárulnának, az ellenérdekeltség miatt szavazócsoportokat veszitenének! Ez a nép igazi nagy átverése azoktól, akik közismerten soha nem hazudnak!”
 • 39. k.elvis 2010. március 01. 22:02
  „Az országgyűlési választási kampány hajrájában a Jobbik további megerősödésétől úgy megrettentek a Fidesz és az MSZP vezetői, hogy most már leplezni sem tudják összefogási szándékaikat - húzta alá a politikus. A Jobbik elnöke emlékeztetett rá: Hegedűs Zsuzsa szociológus (állítólag a Fidesz miniszterjelöltje) kijelentésére, mely szerint mindenkit meg kell győzni arról, hogy bárkire szavazhat, csak a Jobbikra nem. Hétfőn Bajnai Gordon tette fel az i-re a pontot, aki miután jó demokrataként és hazafiként dicsérte meg Orbán Viktort, felszólított a közös küzdelemre, mondván: a ,,hasonló a hasonlónak örül". A Fidesz szónokai pedig ahelyett, hogy kikérték volna maguknak az ajánlkozást, cinkos némasággal hallgattak a nagykoalíciós közeledés egyre nyilvánvalóbb tényeiről - fogalmaz HunHír.Hu-hoz is eljuttatott közleményében Vona Gábor.

  A Jobbik arra kér minden jóérzésű magyar embert, hogy április 11-én ne hagyják, hogy nagykoalíciós formában folytathassa az elmúlt húsz év pusztítását az MSZP és a Fidesz. "Akadályozzuk meg együtt a nagykoalíciót! Radikális változást akarunk, nem a hazug politikusok, hanem a nép nevében. Válasszuk a rosszabb helyett ezért a Jobbikot!" - szólított fel Vona Gábor.”
 • 38. asztenoszsz 2010. március 01. 21:59
  „http://www.szefi.hu/index.php?page=aktualis
  ez a honlap..ha csak bérel, akkor is "furcsa", hogy egy nagy múltú középiskolát ki kellett rakni a lakótelepre...és íme, a körzet képviselője "felfedezte" e jó helyet...”
57 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pálinkával mondott áldomást Sólyom László Ópusztaszeren

Csongrád megyében töltötte a hétfőt Sólyom László köztársasági elnök. Ópusztaszeren pálinkáspohárral a kezében mondott köszöntőt. Tovább olvasom