Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

Koktélruha Floridából

Szeged - Januárban elkezdődik a báli szezon, amikor több ezer, a felnőttkor küszöbén álló szegedi középiskolás készül a nagy estére. Ilyenkor nem számít idő és pénz, a szalagavató néhány tízezer, de akár százezer forintba is kerülhet.
Szalagavató egyszer van az ember életében, s mint minden ilyen eseményt, ezt is a lehető legtökéletesebben próbáljuk kivitelezni – pénzt és időt nem kímélve.

Schreiber Fanni és anyukája Schreiberné Éva anyagvásárlás közben. Egy hónapja készülődnek a szalagavató bálra. Fotó: Miskolczi Róbert

– Egy hónapja keresem a tökéletes ruhát, de eddig nem sikerült rátalálnom. Bérelhettem volna 35 ezerért, de végül nem ezt a megoldást választottam – mondja Schreiber Fanni radnótis első bálozó. A fiatal lányt és anyukáját vásárlás közben faggattuk a várható költségekről.

Tizenketten a Deákban

Szeged húsznál is több középiskolája közül tizenkettő a Deák Ferenc Gimnáziumban rendezi meg szalagavató bálját. A bérleti díj 100-250 ezer forint. A sort január 18-án a Csonka János szakközépiskola nyitja és március 1-jén a Széchenyi István Gimnázium zárja.

– Most körülbelül 90 ezer forintnál tartunk és még nem vettünk meg mindent – magyarázza Schreiberné Éva, Fanni anyukája, miközben tételek szerint összegzik, mit szereztek be eddig: ruha a nyitótánchoz 15 ezerért, hozzá fehér cipő háromezerért. Külön ruha az osztálytánchoz, és a legfontosabb, az estélyi, amelyet Fanni direkt erre az alkalomra varrat. Eredetileg egy Ralph Laurent-költeményt szemelt ki magának az internetről, de annak a megvalósítása több százezer forintba került volna. Így maradt az olcsóbb, de legalább olyan szép verzió: szexis ezüst ruha, csipkével. Anyagárral és a varrónő munkadíjával együtt harmincötezerért.

Fanni szerint a tökéletes toalett kialakítása osztálytársnőit is hasonló nehézségek elé állította. Volt, aki a fővárosban, más pedig Floridában, a nyaralás alkalmával talált rá a megfelelő koktélruhára.

Az első bálozó fiúk dolga ruha szempontjából lényegesen egyszerűbb, a radnótisok ugyanis darabonként 15 ezer forintért varratják egyen öltönyüket, amelyben majd ballagnak is. Az est fénypontjául szolgáló nyitótánc betanításáért az osztály huszonkilenc diákja fejenként 4000 forintot fizet, az osztálytáncért pedig fejenként 2000 forintot.

A belépő vacsorával 3800, vacsora nélkül 880 forintba kerül, a helyszín a Deák gimnázium lesz. S ha az első bálozók jó minőségű videofelvételt is szeretnének a táncról és a bevonulásról, úgy fejenként háromezer forintot kell fizetniük az operatőrnek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megfenyegetett megyei politikusok

Szeged - Két Csongrád megyei szocialista politikus is kapott fehér port tartalmazó fenyegető levelet. Egyikük, Géczi József Alajos úgy véli: a képviselők egyre inkább közéleti pogromnak vannak kitéve. Tovább olvasom