Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 1°C Még több cikk.

Kóla, pogácsa és ajánlószelvény

Álcsótányirtóknak nézték őket, máshol abban reménykedtek, hogy pizzát hoztak. Az ajánlószelvény-gyűjtők egy idős hölgynek bevásároltak, máshol házilag készített ajándékot kaptak. Volt, aki azért nem adta oda a cédulát, mert egyszer már leadta. Igaz, márciusban.
– Délután ötkor csengettünk be egy házba. Válaszul cifra káromkodást hallottunk, majd egy idősebb úr nyitott ajtót, s mérgesen kérdezte, miért zavarjuk az éjszaka közepén. Később rájött, hogy még csak délután van, de akkor meg azt hitte, hogy azok az álcsótányirtók vagyunk, akik előleget vettek fel a lakóktól, s akiket napok óta keres a rendőrség. Időbe telt, mire megértette, hogy kik vagyunk és mit akarunk – mesélte Farkas László. A Fidelitas szegedi csoportjának elnöke ajánlószelvényt szeretett volna a férfitól, és a fenti történetet azért mesélte el, mert mi „kopogtatós történeteket" kértünk tőle.

Velük történt az is, hogy a csengetésre egy egész család jelent meg az ajtóban. A família pizzát rendelt, és azt hitték, a vacsora érkezett.
– Elkezdtünk beszélgetni, s miközben kitöltötték a szelvényt, kólával kínáltak bennünket. A gyerekeik is kólát kértek, de kiderült, mi ittuk meg az utolsó két pohárral. Így a pizzához szegények nem tudtak üdítőzni.
De a fiatal politikus nem csak kólázott, vásárolt is. Egy idős hölggyel olyan jót beszélgetett, hogy az asszony arra kérte, egy hét múlva újra látogassa meg. Akkorra csomagot készített Oláh Jánosnak, a Fidesz polgármesterjelöltjének és Farkas Lászlónak is, amiben keresztény szellemű olvasnivaló, versek, általános igazságok voltak. Közben Farkas kicserélte a rég elromlott égőt egy lámpában, és be is vásárolt az asszonynak.

Kisebb ajándékokat nem csak a Fidelitas kapott. Nagy Sándor alpolgármester hosszan beszélgetett egy férfival, aki hangsúlyozta: semmiképp sem akar szavazni októberben. A beszélgetés után a férfi hazament, majd megjelent egy saját készítésű papír sokszöggel. Ajándékba hozta, de újra leszögezte: szavazni akkor sem hajlandó. A szintén SZDSZ-es Kenyeres Lajost egy elegáns, idős hölgy pogácsával kínálta, miközben gyógyíthatatlan betegségéről, a magányról mesélt.

A Szegedért Egyesületet Sándorfalváról hívták telefonon azzal: valaki a nevükben gyűjti a szelvényeket – mondta Csapó Balázs elnök. A csak Szegeden dolgozó egyesületet más azzal utasította el, hogy nem adja olyannak a szelvényt, aki összefeküdt az MDF-fel.

A politikában az a szegedi sem volt túl tájékozott, aki az egyik aktivistának azért nem adta oda a cédulát, mert egyszer már leadta. Igaz, márciusban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Első nap az iskolában

A több mint két és fél hónapos vakáció után tegnap reggel ismét becsöngettek az általános-, és… Tovább olvasom