Délmagyar logó

2019. 02. 17. vasárnap - Donát -2°C | 12°C Még több cikk.

Kollégiumi emlékdíj mindenki Zsókájának

Szeged - Díjat alapítottak az Eötvös-kollégium lakói Barczi Erzsébet egykori kollégiumi tanár, ügyintéző emlékére.
– Központi személyiség volt. A kötelező feladatain túl is mindent megtett a kollégiumért és a kollégistákért – mesélte Barczi Erzsébetről, az SZTE Eötvös Loránd Kollégium egykori nevelőtanáráról Kutus Bence. A mesterfokozatért kémia szakon tanuló fiatalember ötlete és kezdeményezése alapján a kollégiumi bizottság díjat alapított a 2012-ben elhunyt kollégiumi dolgozó emlékére.

Barczi Erzsébet huszonegy éven keresztül volt az Eötvös-kollégium tanára, ügyintézője, „mindenki Zsókája". 1991 óta segítette az intézmény működését. Segítőkészsége közismert volt nemcsak az Eötvösben, de minden más szegedi egyetemi kollégiumban is. Érdemeket szerzett több rendezvény, a farsang, a Mikulás és a végzősök búcsúztatója szervezésében, és abban, hogy ezek a találkozók hagyománnyá váljanak, és erősítsék a szakkollégiumi összetartozást.

Saródi Szilvia, Kutus Bence. Fotó: DM/DV
Saródi Szilvia, Kutus Bence.
Fotó: DM/DV

A díjazott olyan kollégista lehet, aki kötelezően vállalt feladatain túl, azoktól függetlenül segíti a különböző kollégiumi rendezvények megszervezését, a hallgatók ügyintézését és a felmerülő problémák megoldását, vagy egyéb olyan tevékenységet végez, mely a szakkollégiumi közösség hasznára válik.

Az emlékdíj első díjazottja Saródi Szilvia kollégiumi bizottsági titkár, aki többek között megszervezte a kollégisták által készített hangoskönyv rögzítését. A magyar–kommunikáció szakon végzett, most a mesterfokozatért magyar szakon tanuló Szilvia azt mondta, zavarba jött, amikor megtudta, hogy neki ítélték az elismerést. Nem szeret szerepelni és a középpontban lenni. – Azon gondolkodtam, hogy a közösségért dolgozom egy csoport tagjaként, de ezzel a díjjal valahogy mégis kiemelkedek a közösségből – fogalmazott.

Olvasóink írták

  • 1. Smerdis 2013. október 25. 15:11
    „"mindenki Zsókája"? LOL”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

38-ból 34 önkormányzat kockázatos

Célunk a helyi önkormányzatok integritásának erősítése egy erős belső kontrollon keresztül – jelentette ki Benedek Mária. Tovább olvasom