Délmagyar logó

2019. 02. 19. kedd - Zsuzsanna -3°C | 13°C Még több cikk.

Koltai Róbert apa lesz Szegeden - Több mint egy évtizede siker a zenés vígjáték, az Én és a kisöcsém

Szeged - 140 előadáson is túl van már a Koltai Róbert rendezésében játszott Én és a kisöcsém című zenés komédia. Egy idő után maga Koltai is felkerült a színpadra - így lesz ez 17-én is Szegeden, az IH Rendezvényközpontban.
 Az Én és a kisöcsém egy 1934 óta vissza-visszatérő sikerdarab, ami Eisemann Mihály és Szilágyi László nevéhez kötődik. Koltai Róbert (képünkön) is rendezte korábban, ami akkora siker lett, hogy több mint tíz éve játsszák. 

– A színművészetin, amikor még főiskola volt, egy osztálynak rendeztem. Vizsgadarabnak természetesen – emlékszik vissza Koltai Róbert a kezdetekre. 

 Annak idején még Peller Anna, Fila Balázs, Tompos Kátya és Szőcs Artur játszotta. 

– Mind nagy színészek lettek a főiskola óta. A szereposztás ugyan lecserélődött, de a darab megy tovább a Körúti Színház csapatával, olyan nagyszerű színészekkel, mint Gyebnár Csekka, akit sokan a televízióból már ismernek. 
 Több mint 140 előadáson is túl vannak már, idővel a rendező maga is beszállt a darabba. – Az apát játszom. Nem óriási szerep, de pörögnek a jelenetek. Jó csinálni, részt venni a darabban. Az, hogy én rendeztem, talán annyiban segít, hogy belülről is tudok adni energiákat. Jó érzés, de filmeknél is sűrűn előfordul hasonló felállás. 
 A humoros és csavaros előadással folyamatosan járják az ország különböző pontjait. 

– Szereti a közönség ezt a produkciót. Persze mi mindig nagy energiával dolgozunk, a legjobb minőséget akarjuk nyújtani, akárhol is játszunk, akármilyen színpadon, akármilyen közönségnek. 

A cselekmény szerint a Kelemen urat alakító Koltai Róbert férjhez akarja adni lányát egy svéd milliárdoshoz. A frigyet senki sem akarja – egyedül az úr titkárnője házasodna már –, így mind elmennek egy utazásra, a papát leszámítva. 17-én kiderül, mi a kétrészes zenés kalamajka vége, és persze az is, hogy „Holdvilágos éjszakán miről álmodik a lány" vagy hogy ki az a „doktor Sas és doktor Vas, a borzasztó furcsa két pasas".

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Drága ünnep a karácsony: valaki a felnőttek ajándékán, más a menün spórol, ha muszáj

Drága ünnep a karácsony: valaki a felnőttek ajándékán, más a menün spórol, ha muszáj
Egy felmérés szerint családonként átlagosan 47 ezer forintot költenek a magyarok a karácsonyra, gyors számolást végezve azonban kiderül, ekkora összegből csak nagyon szűkösen lehet beszerezni az ünnep kellékeit. Tovább olvasom