Délmagyar logó

2019. 07. 16. kedd - Valter 14°C | 25°C Még több cikk.

Koltay Gábor filmrendező volt a díszvendég - Filmfesztivál civilekről

Koltay Gábor filmrendező azt mondta, ösztönözni kell a fiatalokat ál- maik megvalósítására. Fotó: Móra-Net Televízió

Filmfesztivált rendeztek a közelmúltban Mórahalmon, amelyen öt dokumentumfilmet mutattak be. A rendezvényen részt vett Koltay Gábor filmrendező, a MÁSkép - Kulturális Filmfesztivál fővédnöke.
„MÁSkép" a civilekről címmel rendeztek filmfesztivált Mórahalmon az Aranyszöm Rendezvényházban, ahol bemutattak ötöt azokból a dokumentumfilmekből, melyeket a helyi Egy-Másért Ifjúsági és Közösségfejlesztő Egyesület vajdasági partnerével, a Ludaspuszta Térségi Társulással egy határon átnyúló együttműködés részeként valósított meg. A cél a közös hagyományok, identitás megőr- zése és bemutatása a határ térségében. Magyarországi és vajdasági oldalon is öt-öt civil szervezetet, hagyomány- őrző közösséget mutatnak be a filmes eszköztár segítségével.

A filmek betekintést nyújtottak például olyan, nem mindennapi munkát végző szervezetek tevékenységébe, mint az Ambrózy Béla Báró Méhész és Környezetvédő Egyesület, az Ásotthalom- Kissorért Egyesület, az Üllési Önkéntes Tűzoltó Egyesület, a Mórahalmi Egyházközség, valamint az Alsótanya Kulturális, Művelődési és Turisztikai Közhasznú Egyesület.

A rendezvény díszvendége Koltay Gábor Balázs Béla-díjas filmrendező, színházigazgató, a filmfesztivál fővédnöke volt. Koltay felhívta a figyelmet arra, hogy a közönségnek úgy kellene filmet néznie, hogy ne csak szórakozási igényét elégítse ki, hanem értéket is találjon benne.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A marihuána világnapja alkalmából verte meg barátját - léprepedés és vádemelés lett a vége

A marihuána világnapja alkalmából verte meg barátját - léprepedés és vádemelés lett a vége
A Csongrád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a sándorfalvi férfival szemben, aki tavaly tavasszal… Tovább olvasom