Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Költőverseny verssel és képpel

Ismét meghirdeti a Salvatore Quasimodo-verspályázatot Balatonfüred városa.
A Nobel-díjas olasz költő nevét viselő irodalmi pályázatra magyar nyelvű költeményekkel lehet nevezni. Egyúttal elindítottak egy, a díjazott versek képi ábrázolására kiírt pályázatot is.

Minden pályázó két kiadatlan, más pályázatokon nem díjazott és nem említett verssel indulhat a költőversenyen.

A pályamunkákat május 31-éig várják – mondta el a feltételeket ismertetve Mezey Katalin költő, az alapítvány kuratóriumának elnöke.
A költőverseny díjazott alkotásainak képi megjelenítésére is pályázatot hirdet a Quasimodo Alapítvány, az IRKA Egyesület és Balatonfüred önkormányzata a Duna Televízió támogatásával.

Idén is a Salvatore Quasimodo-emlékdíjjal egy időben hirdették meg a Balaton természeti és kulturális emlékeinek méltó bemutatását célul kitűző Bertha Bulcsu-emlékdíj pályázatát.

A meghívásos pályázatra öt jelentős írót hív meg idén az írók alapítványa, valamint Balatonfüred és Balatongyörök önkormányzata, négyet irodalmi riport készítésére, egy főt pedig helytörténeti téma feldolgozására.
A tegnapi budapesti sajtótájékoztató keretében vette át a Salvatore Quasimodo-emlékdíjat a 2005-ös év fődíjasa, Kiss Dénes író.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Titkos a szeged.hu ára

Továbbra is egy magáncég tulajdonában van a szeged.hu internetes cím, amit az önkormányzat már évek… Tovább olvasom