Délmagyar logó

2019. 04. 18. csütörtök - Andrea, Ilma Még több cikk.

Kómában fekszik a vádlott orvos

Egy hónapja kómában fekszik a betegcsereper harmadrendű vádlottja. Sz. Sándor orvos közlekedési balesetben sérült meg, utastársai karcolás nélkül szálltak ki a fának csapódott autóból.
A fővárosban, az Országos Rehabilitációs Intézetben ápolják dr. Sz. Sándort. A szegedi orvos a betegcsereper harmadrendű vádlottja. A Szeged Városi Ügyészség őt és egy másik orvost, E. Attilát foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetéssel, az ügy első és másodrendű vádlottját, H. Károly ápolót és Bánlaki Ferenc beteghordót pedig foglalkozás körében elkövetett halált okozó gondatlan veszélyeztetéssel vádolja a betegcsereperben.

Sz. Sándor egy hónapja, október 21-én a 47-es úton szenvedett közlekedési balesetet. Gépkocsijával nekiütközött egy fának. Három utasa sértetlenül szállt ki az autóból, ő azonban életveszélyes sérüléseket szenvedett, ráadásul beszorult az ülés és a műszerfal közé. Miközben az orvosok az életéért küzdöttek, a tűzoltók megpróbálták kiszabadítani, de ez éppen a súlyos sérülések miatt csak egy óra múlva sikerült. Sz. Sándort a helyszínen többször újraélesztették, majd előbb a kórházba, onnan a Szegedi Tudományegyetem Idegsebészeti Klinikájára szállították, ahol számos műtétet hajtottak végre rajta. Sz. Sándor a baleset óta kómában fekszik. A férfit néhány napja Budapestre, az Országos Rehabilitációs Intézetbe szállították.

A rendőrség vizsgálatot indított, hogy kiderüljön, mi okozta a balesetet. M. Toronykőy Márta, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense azt mondta, a vizsgálat még tart.

A betegcsereper tavaly ősszel kezdődött. Az országos botrányt kavaró ügyben már több tárgyalást is tartottak, de hogy mikor folytatódik, nem lehet tudni, ugyanis a bíróság szakértői véleményekre vár.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Árvízi károkra szivárog a pénz

A vis maior alaptól tavasszal kért támogatás csak szivárog: belvízkárokra a megyei települések a… Tovább olvasom