Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

Komfortos a gazdaságtudományi kar modern épülete

Szeged - Jó helyen található, a 21. századi követelményeknek megfelelően modern, komfortos, hangulatos – így jellemezték a diákok a szegedi egyetem gazdaságtudományi karának új épületét, ahol második szemeszterüket kezdték.
A korábban szakközépiskolának helyet adó, tavaly átépített és felújított, Kálvária sugárúti ingatlanban a tanárok is jól érzik magukat.

Az órák közti szünetekben kényelmes bőrfotelekben pihenhetünk, s közben halkan csobog a kis szökőkút. Mindenhol zöld növények. Szép környezetben, 21. századi iskolában tanulhatunk. Az órák között még a kávét is nagyobb élvezettel szürcsölgetjük itt, mint a régi, Honvéd téri épületben – sorolta Szűcs Rita, miért érzi jól magát a gazdaságtudományi kar új épületében, ahol – mint elárulta – a büfé a kedvenc helye. Az ötödéves szegedi diák hozzátette még, hogy a kar jó helyen fekszik, gyorsan átér, ha máshol van órája, és az összes oktató egy helyen megtalálható.

Nagy Márk, Szél Krisztina és Albert Evelin örül, hogy nem kell füstös kávézóba beülniük, ha együtt szeretnének tanulni
Nagy Márk, Szél Krisztina és Albert Evelin örül, hogy nem kell füstös kávézóba beülniük, ha együtt szeretnének tanulni

Az épület belső kialakítása modern, a sárga falak, a piros és zöld színre festett korlátok nagyon barátságossá és egyben meleggé varázsolják a helyet. A második és harmadik emeletre lifttel „utaztunk", ennek üvegfalán át látjuk az egész belső teret, amelyet eláraszt az üvegtetőn keresztül beáramló napfény.

– Ha van egy kis szabadidőnk, a folyosón található asztalokhoz vagy a zárt teraszra kitett kényelmes kanapékra, fotelekbe ülünk le. Ezek a helyek alkalmasak arra, hogy elvonuljunk a tömegtől. Itt csend és jó meleg van – mondta Nagy Márk elsőéves pénzügy és számvitel szakos hallgató, aki két másik társával éppen zárthelyi dolgozatra készült. Évfolyamtársa, Szél Krisztina hozzátette: kellemesnek tartja az új épületet, bár a régi központot nem ismerte. Azt mondja, szerencse, hogy nem kell füstös kávézóba beülniük, ha többen együtt szeretnének tanulni.

Szabadidejükben szívesen ülnek le a zárt teraszon a diákok. Fotó: Segesvári Csaba
Szabadidejükben szívesen ülnek le a zárt teraszon a diákok. Fotó: Segesvári Csaba

– Most kezdjük belakni az épületet, egyre több funkcióját használjuk. Itt otthont tudunk adni a közösségi rendezvényeknek és a kari tanácsüléseknek. Korábban a nyolcéves karnak soha nem volt saját ingatlana. Hamarosan a közéleti kávéháznak is helyet biztosítunk. A tanteremhiányt a Kálvária sugárúti épület sem oldotta meg, a nagyobb létszámú órákat most is a volt nyomdában, a Fekete Sas utcai épületben tartjuk, illetve továbbra is termeket bérelünk – mondta Hetesi Erzsébet dékán, aki kiemelte: öt termük közül hármat a legmodernebb multimédiás technikával szereltek fel.

Biológusok egy helyen

Tavaly szeptemberben nyitotta meg kapuit az SZTE TTIK új biológiaépülete. Az 1,4 milliárd forintos beruházás lehetővé tette, hogy kilenc biológus tanszékcsoport egy helyen dolgozhasson. Jelenleg közel százötven munkatárs és 1100 hallgató „lakja" a modern épületet, amelynek sziklanövényekkel beültetett három tetőkertje is van. Egy 260 és egy 60 fős előadóteremmel, tíz kisebb teremmel, illetve huszonöt kutatólaborral büszkélkedhet az épület.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hetényi Magdolna geokémikus Széchenyi-díjat kapott

Szeged - Széchenyi-díjat adott át Sólyom László köztársasági elnök Hetényi Magdolna geokémikusnak, a… Tovább olvasom