Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 1°C Még több cikk.

Kommunikáció, viselkedés és divat egy képzésben

Szeged - Divatelméletet, protokollt, beszédmagatartást, reklámelméletet is tanulhatnak azok a hallgatók, akik az SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Karának stíluskommunikátor-képzésére jelentkeznek.
Görög Ibolya protokollhétvégéjén vagy Vámos Magda és Móricz Éva óráján is pallérozódhat az, aki jelentkezik a Juhász Gyula pedagógusképző kar stíluskommunikátor-képzésére, amely egyedülálló az országban. A keresztféléves képzés idén februárban indult, a következő pedig szeptemberben kezdődik – jelentkezni április 30-áig lehet. A szakirányú továbbképzést Nádudvari Gabriella, a JGYPK Német Nemzetiségi Tanszékének adjunktusa találta ki és hozta létre munkatársai segítségével azoknak, akiknek fontos az esztétikus és kreatív megjelenés, illetve a hiteles kommunikáció.

– A jelentkezés feltétele egy alapképzésben megszerzett diploma, lehetőleg bölcsész, társadalomtudományi, gazdasági, jogi, pedagógiai vagy művészeti területről – tájékoztat Nádudvari Gabriella. Hozzáteszi: a hallgatók korábban megszerzett szakképzettségüket egészítik ki és formálják komplex egységgé különböző diszciplínákkal.

A két féléves képzésben hatvan kreditet kell összegyűjteni. A divat-, a viselkedéskultúra- és a menedzsmentmodulokban divattörténetet, divattrendismereteket, divatshow-elemzést, protokollt, stíluskommunikációt, beszédmagatartást, beszédtechnikát, divatmarketinget, információmenedzsmentet és reklámelméletet is tanulnak a hallgatók. Az interdiszciplináris képzés során holisztikus szemléletre tesznek szert, megtanulják, hogyan lehet finom technikákkal stílust teremteni, amely uniformizálódó világunkban megkülönböztető jegyként növelheti az egyén érvényesülési lehetőségeit, és gazdasági előnyökhöz juttathatja a vállalkozásokat.

– Hallgatóink komplex ismeretekre tesznek szert különböző, ám mégis szorosan egymáshoz simuló területeken, s ezáltal bonyolult kommunikációs folyamatok irányítását végezhetik – akár egy karmester, aki ismeri az összes szólamot, képes azok harmonizálására – fogalmaz Nádudvari Gabriella, hangsúlyozva a képzés fő mondanivalóját: „nem tőlünk idegen, tanult stratégiákkal kell meghódítani a világot, inkább saját magunkból hozzuk ki a legjobbat. Így válunk hitelessé".

Olvasóink írták

  • 1. a jövőben 2008. április 25. 08:15
    „Ezt már az általános iskolákban kellene elkezdeni alapfokon.Bizonyára élenjáró intelligens diákok diákokat tudnának képezni!Tessék itt egy lehetőség,hoigy megváltozzon a mai ifjújág és a szülők nézete a jövőt illetően.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Külföldre menekülnek az alulfizetett ápolók

Szeged - Vészesen kevés a nővér, az ápoló: a kamara szerint Szegeden nagyjából háromszáz szakdolgozó hiányzik, hiába kínál állást az egyetem. Tovább olvasom