Délmagyar logó

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -5°C | 2°C Még több cikk.

Koncertkínálat világsztárokkal

Szeged - Egyetlen zenebarátot sem szeretne elveszíteni, ezért a hangversenybérletek szokásos inflációkövető áremeléséről is lemondott a Filharmónia Kht., amelynek szegedi irodájában tegnap kezdődött és október 26-áig tart a bérletezés. A koncertévadban olyan világhírű magyar muzsikusokat is Szegedre várnak, mint Kocsis Zoltán, Miklósa Erika és Vásáry Tamás.
A Filharmónia Kht. megállapodott a szimfonikus koncerteket befogadó Szegedi Nemzeti Színházzal, hogy hétfő helyett kedd lesz az új hangversenynap. A koncertszervező Klauzál téri irodájában tegnap kezdték meg az új évadra szóló bérletek értékesítését. A régi bérlők október 17-éig újíthatnak, az újak 26-áig válthatnak bérletet. Finta János, a Filharmónia vezetője elmondta: a recesszió miatt egyre kevesebb a zenebarát közönség pénze, ezért idén nem hajtják végre a szokásos inflációkövető áremelést sem, így a tavalyi áron, azaz 5500-tól 9500 forintig válthatók meg a koncertbérletek.

A walkür – 6-tól 11-ig

A filharmóniai évad legérdekesebb vállalkozása egy teljes Wagner-opera, A walkür koncertszerű előadása lesz Kesselyák Gergely vezényletével, Rálik Szilvia, Cselóczki Tamás, Herczenik Anna, Gábor Géza és Szvétek László főszereplésével. A hangverseny este 6-kor kezdődik és két szünettel éjjel 11-ig tart.

A szimfonikusok kétszáz főt befogadni képes új székháza, a Széchenyi téri Korzó Zeneház mellett az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központja ad otthont a legnépszerűbb kamarabérleti koncerteknek. Ezek közé tartozik a szezon egyik szenzációja: a New York-i Metropolitan Opera sztárja, Miklósa Erika december 20-án Utazásaim címmel ária- és dalestet ad. Tavaly beszélgetős Schumann-estjével nagy sikert aratott, ezért ebben a szezonban hasonló Beethoven- és Chopin-koncerttel tér vissza Vásáry Tamás zongoraművész – október 27-én ő nyitja a Filharmónia évadját a TIK-ben.

A másik világhírű magyar zongorista, Kocsis Zoltán ezúttal karmesterként lép fel az ország első szimfonikus együttesévé lett Nemzeti Filharmonikus Zenekarral. A hagyományos Halottak napi hangversenyt ezúttal nem a nagyszínházban, hanem a dómban rendezik meg: október 30-án Fauré Requiemjét adják elő a szimfonikusok és a Vaszy Viktor Kórus közreműködésével. Gyüdi Sándor igazgató-karnagy két, az új művészeti vezető, Kesselyák Gergely négy bérleti hangversenyt vezényel. Vendégegyüttesként november 6-án fellép a Liszt Ferenc Kamarazenekar, karmesterként visszatér Kocsár Balázs, és bemutatkozik a barokk zene specialistája, Spányi Miklós csembalóművész, aki a Bach család műveiből állította össze műsorát.

Művészek gyerekcipőben

A Filharmónia idén is kínál négy alkalomra szóló vasárnapi matinébérletet 2200 forintért. A sorozat legérdekesebb koncertjének a Művészek gyerekcipőben című hangverseny ígérkezik: a tizenkét éves Szokolay Ádám Mozart egyik zongoraversenyét, a tizenöt éves Kokas Dóra pedig Haydn egyik gordonkaversenyét játssza.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kálomista: Nem kell a Belvárosi mozi

Szeged, Hódmezővásárhely - Szeged helyett Hódmezővásárhelyen tartja a jövőben díszbemutatóit a… Tovább olvasom