Délmagyar logó

2019. 07. 22. hétfő - Magdolna 21°C | 31°C Még több cikk.

Koncz Gábor, a jó ''feleség''

Két vendégházat tart fenn a szegedi önkormányzat, az egyikben tegnap Koncz Gáborral találkoztunk. A város vendégül látta már Eszenyi Enikőt, Nádas Györgyöt, Jordán Tamást. A legrangosabb látogató Göncz Árpád volt.
Koncz Gábor kávét főz, közben a reggeli nyomait pakolja el maga után. Nem filmrészlet, hanem életkép a szegedi önkormányzat egyik vendégházából. A Fürdő utcai épületben jelenleg a színész és Pál Tamás karmester lakik, de megszállt már itt Pindroch Csaba, Verebes Linda, Eszenyi Enikő, Radó Denise, Nádas György, Gergely Róbert, sőt Göncz Árpád is. A hétszobás, 70-es években épült, inkább patinás mint kényelmes házban állítólag Kádár János is többször aludt. Most a város vendégei laknak benne 1-2 napig, hétig.

– Sosem megyek szállodába, ilyen helyeken szeretek megszállni, mint ez. Imádom a rendet. Itt bennem, és körülöttem is rend van. Láthatják, jó „feleség" vagyok, ellátom magam: az előbb éppen lágy tojást főztem – mondta Koncz Gábor, aki az Újszegedi Szabadtéri Színpadon A Zördög című darabban lép fel. A művész egyetlen panasza, hogy unatkozik. Mindennap hatkor kel, ha otthon van, a saját birtokán lovagol, horgászik, vadászik. Szegeden ugyan elsétált a Tiszához, és kipróbálta az úszóházakat is, de mint mondta: nem szeret tétlenkedni.

Kit ide, kit oda

Szabó Sándor önkormányzati kabinetfőnök arra a kérdésre, hogy mitől függ, kit hol szállásolnak el, így válaszolt: a modernebb házat elsősorban rangos külföldi vendégeknek, illetve olyan gazdasági vezetőknek tartják fönt, akiket a színvonalas vendéglátással is igyekeznek arra ösztönözni: Szegeden fektessék be a pénzüket.  
Körbenéztünk az épületben, ahol egy kivételével minden szoba kétágyas, közös a konyha, a nappali, és egy fürdőre két szoba jut. A gondnok, Csorbáné Marika lelkesen mesélte: olyan emberekkel találkozhat itt, akikkel különben sosem ismerkedne meg. A Szerelem bolondulásig című darab művészeivel – többek között Gergely Róberttel, Nádas Györggyel – két éve annyira összebarátkozott, hogy a színészek a színpadról üdvözölték őt előadás közben.

A ház majdnem mindig lakott, csupán az év eleje számít holtidőnek, egyébként a testvérvárosok delegációi és az ide érkező színészek, művészek lakják. Időnként „befogadják" a Szegedi Szabadtéri Játékok fellépőit is, ha a szervezők ezt kérik. Ha van szabad szoba, a város alkalmanként kiadja azokat. De a szállás csak a hivatalos vendégeknek ingyenes.

A Fürdő utcaitól néhány tíz méterre, a Pillich Kálmán utcában áll az önkormányzat másik vendégháza, amely nemrég beázott, ezért éppen felújítják. Ez az épület sokkal modernebb. Konditerem, szauna, sarokkád, bőr ülőgarnitúra kényezteti a vendégeket. Mind az öt szoba kétágyas, az egyiket gyerekeknek alakították ki. Itt minden szobához külön fürdőszoba jár. Ebben lakott például Jordán Tamás, Fehér Anna, Csonka András és Cambridge polgármestere, Robert Dryden.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fütyülnek a korlátozásra

Harminc kilométeres sebességkorlátozást vezettek be a Bertalan hídon, mert a hőtágulásáért felelős… Tovább olvasom