Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Koncz Zsuzsa a színpadon

A szegedi Lions klub ismét jótékonysági koncertet szervez a színházban. Ahogy két éve Zorán, tavaly Presser Gábor, az idén Koncz Zsuzsa fogadta el a jószolgálati felkérést. A rendezvény bevételből a helyi gyermekintézmények egészségi vagy szociális szempontból nehéz sorsú lakóit támogatják a klub tagjai.
A szegedi Lions klub korábbi és mostani elnöke. Nagy Sándor és Petri András büszke arra, hogy Zorán és Presser után Koncz Zsuzsa is elfogadta felkérésüket. Fotó: Gyenes Kálmán
„Stílus és minőség" – fogalmazta meg szándékaik lényegét Petri András sebészprofesszor, a Szeged Első Lions Klub új elnöke, akivel elődje, Nagy Sándor társaságában Koncz Zsuzsa közelgő, jövő keddi koncertje kapcsán beszélgettünk jószolgálati terveikről. A több mint négy éve alakult, adakozó kedvű és tehetségű emberekből álló baráti társaság eredeti vállalásához hűen, ma is a fogyatékkal élők segítését, a gyengék, az elesettek, az ínségben lévők támogatását tartja legfontosabb feladatának.

Az évek alatt bebizonyosodott, ezt a munkát is lehet stílusosan, színvonalasan, alázattal csinálni – sőt csak így szabad. Ahogy az Agyagos utcai otthon lakóinak kívánságát igyekeznek teljesíteni, ahogy gyűjtést rendeznek a bánáti árvíz vagy éppen délkelet-ázsiai szökőár áldozatainak megsegítésére, ahogy életmentő műszerekkel jelennek meg a gyermekklinikán, ahogy számítógépekkel állítanak be a bajba jutott családok mihálytelki átmeneti otthonába, vagy a máltais játszóházba, ahogy adventben oroszlános mellénybe bújva adományokat gyűjtenek a Corában, ahogy személyre szóló ajándékokkal lepik meg az Árpád otthon állami gondozott gyerekeit, ahogy eseményszámba menő eleganciával báloznak az egyetemmel, vagy ahogy jótékonysági koncertet szerveznek.
Stílus és minőség – két évvel ezelőtt Zorán, tavaly Presser, az idén pedig Koncz Zsuzsa mondott igent a szegedi Lions klub felkérésére. Petri András és Nagy Sándor mosolyogva jegyzi meg, korosztályban is közel állnak ezekhez a művészekhez.

Petri András elnöki vállalásában folytonosságról beszél, minden tekintetben. Ahogy találkozónkra vele jött az előző elnök, s csak váratlan elfoglaltsága miatt maradt távol majdani utóda, Dancsik Zoltán fogorvos, jelenlegi alelnök, sok mindent elárul az egymás karjaiba kapaszkodó Lions vezetési stílusról. Meg magáról a klubról is, ahol a tagság, pontosabban a nagy baráti társaság nemrég jött haza egy közös családi bortúráról, már beosztotta magát ügyeletbe az adventi adománygyűjtő akcióba, figyelmesen készülnek az ajándékozásokra, szervezik a farsangi bált.


Kétórás koncert

Koncz Zsuzsa november 22-én este 7 órakor lép színpadra a Szegedi Nemzeti Színházban. A magyar beatzene nagyasszonyát a közel kétórás koncerten öttagú zenekar kíséri. Jótékonysági rendezvényről lévén szó, a jegyeket zömét maguk a Lions-tagok vásárolták meg, illetve adták tovább barátaiknak, ismerőseiknek. Ami maradt, főleg a harmadik emeleten, a színház értékesíti Kelemen utcai jegyirodájában.  


Elnökről elnökre

A Lions-klub demokratikus szervezeti felépítésének köszönhetően évente választ új elnököt, illetve alelnököt soraiból. Ám igazából mindig csak az alelnök személye a kérdéses, ugyanis éppen a folytonosság miatt a vezetői munkába már bekapcsolódott alelnököt emelik elnökké. A Szeged Első Lions Klub eddigi elnökei 1991 óta: Szeri István (alapító elnök), a Tisza Volán vezérigazgatója, Németh István az IKV Rt. vezérigazgatója, dr. Kolozsvári Lajos professzor, a szemészeti klinika igazgatója, Nagy Sándor, a Minipak Logisztikai Kft. ügyvezető igazgatója, Petri András, a sebészeti klinika professzora. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Alkotmánybíró lett Balogh Elemér

Megválasztotta az Alkotmánybíróság tagjának tegnap az országgyűlés Balogh Elemért, a Fidesz… Tovább olvasom