Délmagyar logó

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 10°C Még több cikk.

Koncz Zsuzsa beváltotta ígéretét

Óriási sikert aratott hétfőn este Koncz Zsuzsa Balástyán, országos koncertturnéjának egyetlen Csongrád megyei állomásán. Az előadás után az énekesnő azonnal hazaindult pihenni, hiszen Balástya után Miskolcon, szombaton pedig a Budapest Sportarénában lép fel.
Jöjj, kedvesem – Koncz Zsuzsa egyik legnépszerűbb dalával kezdte balástyai előadását. Fotó: Segesvári Csaba
Gombostűt sem lehetett volna leejteni a balástyai rendezvényházban. Koncz Zsuzsa hétfő esti koncertjére számos településről érkeztek rajongók, legelsőként, már egy órával a kezdés előtt a szentesi Pólya házaspár. – Dalain nőttem fel, mindet kívülről tudom – mondta Pólya Lajosné. – Úgy látom, az évtizedek múlásával ő is változott: megkomolyodott. A rövid haj is jól illik az egyéniségéhez.

Közben a teremben elkezdődött a hangpróba. Koncz Zsuzsa sötét vászonnadrágban és világosbarna kötött pulóverben énekelt néhány számot. A hangtechnikust határozottan, de kedvesen utasította, hogy adjon több hangerőt a mikrofonjára. A második dalnál előkerült az elmaradhatatlan szék is.

A rendezvényház előterében pedig egyre csak gyűlt a tömeg – végtére nincs más Csongrád megyei állomása a turnénak, csak a balástyai koncert. A hangpróba után a művésznő visszavonult az öltözőjébe sminkelni. Sajnos nem tudtunk szót váltani vele, menedzsere, Molnár Csaba közbenjárására sem.

A terem lassan megtelt. Horváth Sára és Ritz Judit Szegedről érkezett. – Bár a popzenét különösebben nem kedvelem, Koncz Zsuzsát tisztelem, mert sallang nélküli, intelligens nő – mondta Horváth Sára. – Képezte magát a pályája során, és a magánélete sosem volt előtérben. Emiatt is példa lehet a pályatársai előtt.

A balástyai Szilágyiné Nagy Mária egy szál sárga rózsát hozott magával. – Nekem dalban és szövegben Koncz Zsuzsa a minta. Ezt szeretném ezzel a szál virággal kifejezni.

Sztárallűrök nélkül

Koncz Zsuzsa a koncert szervezőitől nem kért különlegeset: egyedül egy öltözőre volt szüksége. Mivel a helyiség hideg volt, egy radiátort is beraktak, nehogy fázzon. A hűtőbe a helyi étterem által készített sonkás, téliszalámis és bazsalikom-pástétomos szendvicsek kerültek. A művésznőt és zenekarát a koncert után vacsorára hívták a helyi étterembe. A meghívást a zenekar elfogadta, Koncz Zsuzsa viszont nem: az előadás után azonnal visszaindult Budapestre. Pihennie kell, hiszen ma este Miskolcon, szombaton pedig a Budapest Sportarénában lép fel.

A művésznő második alkalommal adott koncertet Balástyán: három évvel ezelőtt is fellépett a 3 és fél ezres lakosú településen. Akkor nagyon jól érezte magát – ezért mindent meg is tettek a szervezők. Amikor elköszöntek egymástól, a művésznő azt mondta: ide szívesen visszatér.

Idei koncertturnéjának hírére a könyvtárvezető, Kocsisné Benkő Beáta elhatározta, hogy szaván fogja: felhívta a menedzsert, és láss csodát, Balástya felkerült a turné helyszínei közé. A népszerű énekesnő fellépését három éve is, most is a Balástyáért Közalapítvány szervezte, amelynek egyik kurátora, Bódiné Kothencz Ibolya hétfőn este az első sorból élvezhette az előadást. – Úgy tudjuk, a művésznőnek talán ez az egyik utolsó fellépése. Nagyon boldog vagyok, hogy visszatért hozzánk, mert úgy érzem, minden korosztály számára van mondanivalója.

Ráadásul a rendezvényház teljesen megtelt, annak ellenére, hogy a jegyeket 2800 forintért árulták.

Hatkor kezdés. Jöjj, kedvesem – és felzúgott a taps. A piros, hosszú blézert, fekete ruhát és nadrágot viselő énekesnő a közönséghez sétált. Miközben az összetartozásról énekelt, kezet fogott az első sorban ülőkkel. Megénekeltette a teremben lévő több mint ötszáz érdeklődőt, végül tapssal köszönte meg nekik a közreműködést.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Variációk szenvedélyre

Érdekes ötlet a Szegedi Kortárs Balett legújabb vállalkozása, a Carmen-variációk: a népszerű opera… Tovább olvasom