Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Kontinentális szoftverközpont lesz Szeged

A vállalkozások közötti együttműködés erősítése és a tudásigényes tevékenységek infrastruktúrájának megteremtése érdekében tizenkilenc informatikai cég Szegeden megalakította a Szoftveripari Innovációs Pólus Klasztert.
A városban hangsúlyosan van jelen a szoftveripar, melynek fejlesztése a cégek és a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) együttműködésével további növekedési lehetőségeket rejt. Ezt a városfejlesztési alpolgármester mondta el a szervezet alapító okiratának aláírásakor. Az önkormányzat a program hátterének eddigi biztosítása mellett továbbiakban is részt vesz majd a munkában.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség elvárásai szerint a klaszterek egyik kapcsolódási pontja az önkormányzati Pólus Iroda lesz - tette hozzá a politikus. A közös gondolkodás lényege az együttműködés és nem a verseny - közölte Gyimóthy Tibor, az SZTE Szoftverfejlesztés Tanszékének vezetője. A szakember szerint először ugyanis piacot kell bővíteni, illetve erősíteni, csak utána lehet versenybe szállni.

A tanszékvezető kiemelte, a klaszter fontos résztvevője az egyetem, biztosítva a szakember- és a kutatási utánpótlást. Gál György, a Polygon Informatikai Kft. vezetője, a szervezet vezető testületének tagja szerint az együttműködés nyomán az európai piacon is komoly tényezővé válhat a szegedi szoftveripar, mert egyedül egyik cég sem érhet el jelentős sikereket.

A jelenleg négyszáz embert foglalkoztató vállalkozások meg is duplázhatják alkalmazottaik számát, ha a várt sikereik beérnek - tette hozzá a szakember. A szervezet alakulásakor nyolc együttműködési irányt határozott meg. Ezek közt szerepel többek közt a szoftverminőség, az e-közigazgatás, az agrár- és az egészségügyi-informatika.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Könyvkötészeti csoda

A könyvkötészet csodája a százhatvan éve Londonban működő Quaritch Antikvárium katalógusa. Az… Tovább olvasom