Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska 2°C | 7°C Még több cikk.

Kontur Pál a hazai gyárbezárásokról

– Sem Lengyelországban sem Csehországban nem indítanak annyi csődeljárást és nem zárnak be annyi gyárat, mint Magyarországon – mondta tegnap Szegeden Kontur Pál.
– Sem Lengyelországban sem Csehországban nem indítanak annyi csődeljárást és nem zárnak be annyi gyárat, mint Magyarországon – mondta tegnap Szegeden Kontur Pál. A Fidesz Munkás- és Alkalmazotti Tagozatának országos elnöke hozzátette: a baloldal nem teremt munkahelyet, sőt a már meglévőket is hagyja elpusztulni. Szegeden bezárt az Ikarusz, a hangszergyár, a ruhagyár, a kábelgyár, a Heavytex, a Kossuth Nyomda, a Mary Cipőgyár, a téglagyár is. Kontur Pál az MSZP-t a munkanélküliség pártjának, Gyurcsány Ferencet a csődök miniszterelnökének nevezte. A politikus Vásárhelyen is sajtótájékoztatót tartott, Lázár János polgármester, országgyűlési képviselő társaságában.

A Hódiköt és a Mary példáját említve Lázár arra hívta fel a figyelmet, hogy megromlott a munkavállalók és a munkaadók közötti kapcsolat: a dolgozók az önkormányzattól, és nem a menedzsmenttől vártak segítséget, amikor meg akarták kapni a felszámolás idején a járandóságukat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Használt mobilok

Továbbra is vevők a használt mobilokra a szegediek, noha az utóbbi években jelentősen esett az új… Tovább olvasom