Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 0°C Még több cikk.

Konyakmeggy és rózsa – nőnapra

Csokoládé nőnapra 230-tól 3299 forintig, tavaszi virágcsokor 2500-ért. Egy szál tulipán 300 forint, a desszertek közül a Szamos marcipán a legkelendőbb. Az üzletek egy része a nőnapot kihagyja, náluk már húsvét van.
A húsvét erősebb a nőnapnál. Ezt állapítottuk meg tegnap Szegeden, amikor az ajándék mesterhármas – virág, csoki, illatszer – kínálatot vizsgáltuk. Az élelmiszerboltokban és a drogériákban csokinyulak ültek a legfrekventáltabb polcokon, a nőnapra semmi nem utalt. Illatszerekből sem találtunk nőnapi csomagolást vagy akciót – csak a szokásos dobozok, üvegek, összeállítások. Nem így egy édességboltban, ahol már a kirakatban felirat figyelmeztetett: március 8-a a nőkről szól. Itt a slágerajándék a Szamos marcipán, melyet csinos kis dobozban illik átnyújtani. Általában két vagy hat szemet visznek a férfiak a tíz dekánként 850 forintért árult pezsgős, narancsos szívecskékből. Két szem körülbelül 230 forintba kerül. A gálánsabbak Szamos fémdobozos desszertet ajándékozhatnak 3299 forintért. Sok nő kap ma Sissi desszertet is, a háromszögletű doboz Ferenc József feleségének képével 1799 forint.

Parkolócédula nincs?

„Parkolócédulát kérek!" állított be a virágboltba ottjártunkkor egy férfi tegnap. „Itt nincs parkolócédula, csak virágok." „Akkor melyik virágboltban árulnak parkolócédulát?" „Semelyikben." „Gondoltam!" – sóhajtotta a férfi, majd sarkon fordult és kiment az üzletből.

– Én a virágnak örülök jobban – mondta Nyári Sándorné, miután megmutatta az ünnephez passzoló desszerteket. Általában gerberát kap, pedig a sárga rózsa a kedvence. Utóbbit a szemközti virágboltban 350 és 550 forintért vehettünk volna. A nőnapi kínálat mégsem ez, hanem a tulipánból, fréziából és jácintból kötött csokor 2500 forintért. Akiknek nem jó az egyenbokréta, 100 forinttal többért hatalmas üvegpohárban fehér díszhomokba állított fehér orchideát kaphat.

– Az emberek nem szeretnek várni, ezért ezeket előre elkészítjük – mondta Gábor Józsefné, akit egyébként rendszerint egy szál virággal és konyakmeggyel „lepnek meg" március 8-án. Az alkoholos édességből 125 gramm szív alakú dobozban 655 forint. Egy szál gerbera a nagyáruházban 550 forint, a tulipán 350. A nagyposta előtti árus ugyanennyiért tíz szál nárciszt ad, nála a tulipán 300 forintba kerül. Amikor azt kérdeztük, 8-án több áruval jön-e, csodálkozva nézett ránk. „Ezek tavaszi virágok. A nőnap nálam nem befolyásolja sem a kínálatot sem az árakat." Nem érdekelte a jeles nap a nagyáruház élelmiszer osztályát sem, itt az aktuális ünnepekre figyelmeztető táblán ez állt: „március 8, Zoltán". Boldog névnapot nekik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiállítás: Design 24

A Temesvári Képzőművészeti Szövetség (UAP) és a Temesvári Nyugati Egyetem Formatervezés Tanszékének… Tovább olvasom