Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Könyvek látvánnyal, hanggal

Országszerte kétszáz könyvkiadónak küldött együttműködési fölhívást egy szegedi multimédiás vállalkozó, könyvek elektronikus megjelentetésére. A cél nem a nyomtatott könyvek kiszorítása, hanem az azok által „meg nem érintett" közönség igényeinek kiszolgálása, olcsón.
Ha a kétszáz kiadó közül csak tíz-húsz érdeklődését fölkelti az e-könyvek kínálta lehetőség, az máris sokat jelenthet. Hisz ha ennek nyomán a többi kiadó észleli, hogy létezik egy kihasználatlan piac, amit néhányan már elkezdtek elfoglalni, akkor ők is mozdulnak. Szerzőknek is előnyös lehet ez, akik nem jutottak hozzá a papírkönyv-megjelentetés lehetőséghez, ráadásul példányszám-korlátozás nélkül – vélekedik Tápai Csaba multimédiás vállalkozó. Egyébként ő a Szeged-DVD szerkesztője, s a nemrég elindult nagy e-könyv program elindítója is; kezdeményezését Lévai Balázs, a 2005-ös, országos sikert elért, A Nagy Könyv-program elindítója is támogatja. Mindezt tegnap ismertette a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében.

Mi a különbség az eddig napvilágot látott elektronikus könyvek, illetve a nyomtatott kötetek e-változatai, és a Tápai Csaba nevéhez fűződő kezdeményezés eredményeként létrejöhetőek között? Nos, a jelenlegi e-könyvkínálat inkább csak „információs olvasásra" alkalmas, „élményolvasásra" – amikor nemcsak az információk föllelése számít, hanem az olvasás öröme is – nemigen. És a szegedi multimédiás vállalkozó épp ez utóbbi, plusz adalékot kínálja a könyvkiadóknak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Otthon majd megérik

Nagy az árverseny, ahogyan olvasóink is nap mint nap szembesülnek ezzel, szegedi… Tovább olvasom