Délmagyar logó

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -2°C | 2°C Még több cikk.

Könyveket fogadtak örökbe a Somogyiban

Szép hagyomány folytatódott tegnap a Somogyi-könyvtárban. A gyűjteményből Szőkefalvi-Nagy Erzsébet igazgató a Szegedért Alapítvány idei díjazottjainak ajánlott örökbe fogadásra könyvritkaságokat.
A fődíjas Csörgő Sándor akadémikus, matematikus, a szegedi egyetem Bolyai-intézetének tanszékvezetője a névadó Bolyai Jánosnak az édesapja, Bolyai Farkas Tentamen című tankönyvéhez kötött Appendix című 1832-ben megjelent művét fogadta pártfogásába. Vécsei László akadémikus, neurológus professzor egy 1845-ös müncheni kiadású anatómiai atlaszt – Dr. H. Oesterreicher’s Anatomischer Atlas oder bildliche Darstellung des menschlichen Körpers – vett pártfogásába azzal, hogy beírta nevét a könyvek „anyakönyvébe".

Gyüdi Sándor, a szegedi szimfonikusok igazgató-karnagya a neves szegedi karmester előd, Vaszy Viktor Ünnepi nyitányának az 1942-ből megőrzött kéziratát kapta meg jelképesen. Molnár Gyula ornitológus, önkormányzati képviselő ugyancsak egy Szegeden működött előd, Herman Ottó természettudós és országgyűlési képviselő könyvét fogadta örökbe, az 1893-ban Budapesten napvilágot látott Az északi madár hegyek tájáról első kiadását.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Négyórás lakodalmas gálaműsor a sportcsarnokban

Telt ház lesz ma este az újszegedi sportcsarnokban lakodalmas zenekari fesztiválunkon. A Városi… Tovább olvasom