Délmagyar logó

2019. 06. 20. csütörtök - Rafael 20°C | 28°C Még több cikk.

Könyvet fogadott örökbe Szeged díszpolgára

Szeged - Baradnay Gyula sebészdoktor, címzetes egyetemi tanár olyan könyvet választott, amely eddig meg sem volt a Somogyi-könyvtárban.
A Differenciáldiagnosztikai kalauz című monográfia 5. kiadását fogadta örökbe szombaton a Somogyi-könyvtárban Baradnay Gyula sebészdoktor, címzetes egyetemi tanár, akit pénteken neveztek ki ünnepélyesen Szeged díszpolgárává. Az eseményen részt vett a kötet három szerkesztője közül kettő: Szarvas Ferenc és Vécsei László, csak Lonovics János nem tudott eljönni.

- Ilyet életében egyszer kap az ember, és a felelősségét távoli évtizedeken, évszázadokon át viselik a rokonok is - beszélt a díszpolgári kitüntetésről Baradnay doktor. - Nem elvont, tudományos műről van szó, hanem mindennapos vademecumról. Igaz, nem zsebkönyv, mert csaknem 800 oldalas. 55 ember cikkét tartalmazza, a szerzők 75 százaléka szegedi - indokolta a választást az örökbefogadó. Úgy véli, a könyvben nagyon sok olyan igazság van, ami 300-400 év múlva is megállja a helyét.

Könyvet fogadott örökbe Szeged díszpolgára, Baradnay Gyula. Fotó: Karnok Csaba
Könyvet fogadott örökbe Szeged díszpolgára, Baradnay Gyula.
Fotó: Karnok Csaba

Nem lehetett befolyásolni a friss díszpolgárt a kötet kiválasztásában, bár Szőkefalvi-Nagy Erzsébet főkönyvtáros, a gyűjteményi osztály vezetője számos régi különlegességet is a figyelmébe ajánlott. Ráadásul a Medicina Kiadó sikerkönyvei közé tartozó Differenciáldiagnosztikai kalauz meg sem volt a Somogyi-könyvtárban, ezért Szarvas Ferenc behozott egy példányt, amit dedikált - mondta el a főkönyvtáros. Baradnay Gyula az örökbefogadásról emléklapot kapott, amelyet Palánkainé Sebők Zsuzsanna igazgatótól vehetett át, majd büszkén mutatta a jelenlévőknek.

Olvasóink írták

 • 4. Légiós 2013. június 04. 15:24
  „jobb lenne egy éhező kis fiut fogadna örökbe, sokkal nagyobb jot tenne !!!! ez amit csinál egy nagy nulla könyvet örökbe? atya ég megörültek az emberek marha jot csinált a diszpolgár....”
 • 3. szilágyi 2013. május 21. 09:28
  „"Az ember itt kevés a szeretetre.
  Elég, ha hálás legbelűl
  ezért-azért; egyszóval mindenért...." (P.J.)
  Legyél még sokáig derűs és egészséges sokak örömére. Ezen a felületen is gratulálunk és köszönünk mindent. AMDG!!!”
 • 2. vmagdi 2013. május 19. 19:47
  „az igazgató meg örökbe fogadhatna néhány lemondott irodalmi újságot, a déliapró vagy kiskegyed rovására”
 • 1. tol 2013. május 19. 11:49
  „Baradnay professzor úr mindig is a penge értelméröl volt híres, jó eröt, hosszú boldog életet kívánok Gyusza bátyámnak!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Honlap – kalandoroknak

A drungli.com utazási honlap azoknak készült, akik spontán választják ki úti céljukat. Tovább olvasom