Délmagyar logó

2019. 02. 22. péntek - Gerzson -1°C | 10°C Még több cikk.

Könyvtárban is vallhattunk

Szeged - Akinek nincs internete, a megye három könyvtárában, a szegedi Somogyiban, valamint a makóiban és a csongrádiban veheti igénybe az APEH szolgáltatásait: ezeken a helyszíneken számítógépen lehet kitölteni az adóbevallásokat. De már csak a mai napon 10 és 17 óra között.
A megyében eddig az adózók egyharmada nyújtotta be szja-bevallását, holott a leadás és az adófizetés határideje, a május 20-a vészesen közeleg. A beérkezett bevallások több mint fele már az internetes program segítségével készült el, egyharmaduk pedig elektronikusan érkezett – tudtuk meg tegnap sajtótájékoztatón, amelyet Csurgó Edit, az APEH Dél-alföldi Regionális Igazgatóságának szakigazgatója tartott. A hagyományos ívek kitöltését már csak az adózók 16 százaléka választotta – derült ki az eddigi összesítésből.

A sajtótájékoztató helyszíne a Somogyi-könyvtár volt: az intézménnyel megkötött együttműködési megállapodásnak köszönhetően ugyanis ezen a helyszínen kihelyezett ügyfélszolgálatot működtet az adóhatóság két napon át. Ma 10 és 16 óra között fogadják a bevallókat a Somogyiban: azok, akiknek nincs internetük, a könyvtárban elhelyezett gépeken kitölthetik, ellenőrizhetik adóbevallásukat, majd le is adhatják a papírokat. Tegnap a 10 órai nyitáskor már sor állt, az ügyfélfogadás kezdete után azonban nem kellett sokat várni. Hasonló lehetőséget kaptak a makóiak és a csongrádiak is, mindkét városban a könyvtár segíti az adózókat, szintén 10 és 16 óra között.

A beérkezett bevallások legjellemzőbb hibái közé tartozik, hogy az emberek nem jelölik, hová kérik adó-visszatérítésüket; nem írják alá a bevallásokat és a kiegészítő lapokat; nem tudják, hogy családi kedvezményt csak három eltartottra lehet igénybe venni; s hogy az adókedvezmények érvényesítésének jövedelmi korlátai vannak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Akárcsak az érettségin: felmondták a leckét

Szeged - Az újszegedi fürdőberuházás,a nagykörút felújítása és az uniós pályázati rendszer volt a slágertéma a tegnapi szegedi városi közgyűlésen. Tovább olvasom