Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Könyvtári felnőttképzési program álláskeresőknek

Szeged - Tanulni sosem késő címmel a munkaügyi központtal és a Pázmány Péter Katolikus Egyetem szegedi mentálhigiénés szakával szövetkezett a Somogyi-könyvtár. Álláskeresőknek hirdettek internetképzéseket, nyílt napot és előadást.
Több lábon igyekszik állni a Somogyi Károly Megyei és Városi Könyvtár Szegeden. A gyűjteménygondozás és olvasószolgálat mellett, megszoktuk, a tájékoztatást kiállításokkal, koncertekkel, gyerekfoglalkozásokkal bővítették. Az adóhivatal nem egyszer tartott kihelyezett ügyfélszolgálatot a Dóm téren. A Somogyi új „melléküzemága" egy hónapja a 12 férőhelyes oktatóterem 10 számítógéppel, melyet megközelítőleg 400 ezer forint önerővel és 600 ezres támogatással üzemeltek be.

Az oktatótermet felnőttképzésre használják. A munkaügyi központ elvi támogatásával és a Pázmány Péter Katolikus Egyetem szegedi mentálhigiéné szakirányú továbbképzési szakával felnőttképzésre pályáztak. 700 ezer forintot nyertek; ez két ingyenes számítógépes kurzusra elég. Az első húszórás – internetre, távtanulásra, on-
line ügyintézésre koncentráló – képzést a napokban tartották. A másodikat ma kezdik. A túljelentkezés mutatja, ennél is többre lenne szükség. Keresik hozzá a forrást – tudtuk meg Andóczi Balogh Éva pr-munkatárstól.

A szegedi kétéves mentálhigiénés szak posztgraduális képzés, ma nyílt napon mutatkozik be Tanulni sosem késő címmel. Délelőtt végzett hallgatók beszélnek a karrierjükről. Délután 2-től 5-ig azokat a diplomásokat várják, akik hivatásváltásra kényszerülnek. Kedden fél 5-től Psychogalaxy üzenetei címmel dr. Bagdy Emőke klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta, szupervízor elsősorban felnőtteknek tart előadást fiatalokról. A szakember a korosztály értékeiről, személyiségjellemzőiről és problémáiról beszél.

Olvasóink írták

  • 1. véreskard 2008. október 27. 20:11
    „Tessék mondani, ezzel a mentálhigiénés szakkal fognak majd állást kapni a delikvensek? Van erre piaci igény? Szerintem nincs... Erőltetik ezt a számítógép kezelői tanfolyamot is munkanélkülieknek, zéró haszonnal, mert ez önmagában semmit sem ér a munkaerőpiacon...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Adriana – avagy a megtévesztés

Szeged - Egy hét múlva kezdődik a Mezzo televízió közreműködésével szervezett nemzetközi… Tovább olvasom