Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska 2°C | 7°C Még több cikk.

Koós János énekelt és bolondozott

Telt ház előtt lépett fel Koós János tegnap este a Szegedi Ifjúsági Házban, előfizetőinknek rendezett ingyenes ajándékkoncert-sorozatunk első állomásán. Az előadóművész a hatvanas évek elejétől invitálta utazásra közönségét népszerű dalaival.
Koós János a Cherburgi esernyők című film szerelmes dalát feleségével énekelte el Fotó: Frank Yvette
- Hat óráig csak sorra kerülünk – nyugtatgatta egymást két idősebb asszony, akik a kezdési időpontnál „mindössze" háromnegyed órával érkeztek hamarabb lapunk ingyenes ajándékkoncertjére, amelyre Koós Jánost hoztuk el előfizetőinknek. A legnagyobb Koós-rajongók ugyanis már több mint egy órája vártak az ifjúsági ház előterében, hogy minél hamarabb feljuthassanak a koncert helyszínéül szolgáló emeleti részre.

Tóth József és felesége a korán érkezők közé tartozott. Amióta csak élnek, Koós János-rajongónak vallják magukat.

– A fiatalságunkat hozza vissza dalaival – mondja Tóthné Rácz Mária, akinek mindegy, hogy mulatós zenéről, táncdalról vagy érzelmes dalról van szó. A lényeg, hogy Koós János énekelje. Az asszony fényképezőgépet is hozott magával a koncertre: a családi albumba minél több Koós-fotó kerüljön.

– Különösen a duetteket várjuk, amit feleségével, Dékány Saroltával énekel. Szerintem ő tartja kordában a Janit. Nem lehet könnyű, mert jó kiállású férfi – mondja Rácz Mária utalva arra, az ő szívét is megdobogtatja Koós János.

– Nemcsak a hangját, a bolondozásait is nagyon szeretem – meséli Jenei Zoltánné, aki szintén több évtizede rajong Koós Jánosért. Az asszonynak nem kellett csalódnia. Az előadóművész a koncert alatt nemcsak énekelt, de énekórát, nevetésgyakorlatot és tapspróbát is tartott a közönségnek, ahol főleg az idősebb generáció képviseltette magát. Persze fiatalokból is akadt jó néhány.

– Úgy fogok üvölteni, hogy berekedek – summázta tömören a huszonnyolc éves Imri Szilvia, aki barátnőjével érkezett a koncertre. – Ha pedig nem lesz hangulat, majd mi csinálunk – tette hozzá. A hangulatról mégsem nekik kellett gondoskodniuk. Amint megjelent a színpadon Koós János, ütemes tapsba kezdett a közel hatszáz fős közönség. „De jó itt együtt, veletek együtt" – énekelte az előadóművész köszöntőszámában. A mosolygós arcokból pedig látszott: ezen az estén mindenki ugyanezt gondolta.

Aki lemaradt a szegedi koncertről, február 22-én Mórahalmon pótolhatja, ahol szintén ingyen lép fel előfizetőinknek a népszerű énekes.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kíváncsiság és empátia

Ezek a hetek sokak számára a döntéskényszer hetei: február közepéig-végéig választani kell a… Tovább olvasom