Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 1°C Még több cikk.

Koós János receptje: nevetés, taps és ének

Humor, dalok és egy kis romantika – ezt kapta a Délmagyarországtól a mórahalmi közönség tegnap az Aranyszöm Rendezvényházban. Koós János dalai a publikum egy részének a fiatalságot idézte, de volt olyan is, akit az énekes a körzeti orvosára emlékeztetett.
Koós János a közönség humorérzékét is tesztelte Fotó: Karnok Csaba
– A fiatalságunkat idézi, ez a nekünk való szórakozás – indokolta tegnap este Mórahalmon Bálint Pál és felesége, miért várják izgatottan Koós János koncertjét. De nem csak a nosztalgiázó pár volt türelmetlen: az Aranyszöm Rendezvényház színházterme már fél hatkor tele volt, pedig a koncert csak hat órakor kezdődött. A közönséget pásztázva huszonéves lányokat fedeztünk fel – számukra biztosan nem az eltűnt ifjúságot idézte a népszerű művész.

– Teljesen úgy néz ki, mint a körzeti orvosunk. De persze nem csak ezt szeretjük benne. Imádjuk a humorát és a dalait. A lábunk biztos járni fog, kár, hogy nem táncolhatunk – mondták a sógornők, Paragi Erika és Paraginé Gál Mónika.

Tovább faggatózni nem volt idő, pontban hat órakor elkezdődött a műsor. Lapunk főszerkesztő-helyettesének, V. Fekete Sándornak rövid köszöntője után elegáns latinos öltözékben – fekete zakó és ing, égőpiros díszzsebkendő – Koós János lépett színpadra. A De jó így együtt című számmal bemelegítette közönségét, majd ismertette nézetét arról, hogy mi kell a tökéletes szórakozáshoz: nevetés, taps és ének. Hogy tapsolni tudnak a mórahalmiak, az már kiderült, ezért Koós gyorsan tesztelte a humorérzéküket is. Ennek eszközéül, vagy inkább céltáblájául zongoristáját, Havasi Viktort választotta, aki csak ingujjban jelent meg a publikum előtt. Hogy miért? Mert rossz szokása szerint a kerítésre akasztotta és többet meg sem találta zakóját. A közönségnek így is szerencséje van – közölte Koós –, hogy legalább ing és nadrág van rajta. Nevetés ezzel kipipálva, de vajon tudnak-e énekelni a jelenlévők? Tudtak, bár ez nem derült ki rögtön. A Boci, boci, tarka még nagyon nehezen ment, de a Micsoda nagyszerű dolog már csöppet sem okozott gondot a nézőknek.

Akik azt hitték, a közönség szerepeltetésének ezzel vége, tévedtek. Hiszen Párizsban, Londonban és Mórahalmon is az 1963-as év legnépszerűbb tánca a tviszt volt, ideje volt hát felidézni. De persze nem magányosan. Koós még egyedül kezdte énekelni, hogy „vasárnap van s a víz fölött", de a szám felénél partnert választott magának az első sorból.

A megszeppent Kisapátiné Pintér Gyöngyi nem sokáig maradt félénk, nemcsak énekelt, de néhány tánclépést is bemutatott a művésszel. Az alkalmi páros vastapsot kapott. Akárcsak az szerelmes duett, melyet Koós feleségével, Dékány Saroltával adott elő. A mórahalmi publikum így hát nemcsak humort és dalokat, hanem egy kis romantikát is kapott.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kerestük, de nem találtuk a megyei adósokat

A gazdasági társaságok közül egy budapesti cég közel 10 milliárddal, egy celldömölki férfi pedig… Tovább olvasom