Délmagyar logó

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv -1°C | 8°C Még több cikk.

Kopogtatócédula nélkül a Légió utca

Nem kaptak ajánlószelvényt és választási értesítőt a Légió utcaiak – állítja az egyik lakó. A választási irodán erről nem tudnak.
A Légió utcában közel száz házban nem kaptak ajánlószelvényt és választási értesítőt a lakók – állítja egyikük, Vincze Klára. Az asszonynak először csak az tűnt föl, hogy sem neki, sem férjének nem hozott ajánlószelvényt a postás. Bement a választási irodára, ahol közölték: kiküldték. Érdeklődött a postán is, sőt a kézbesítőnél, aki úgy emlékezett: bedobta. Vincze Klára később aktivistaként, cédulákat gyűjtve csöngetett be a szomszédokhoz. Ők nem tudtak ilyesmivel szolgálni, mivel – mondták – nekik nincs ilyen. Az asszony kiderítette: a Légió utca lakói a kettestől a tizenkettes számig kaptak ajánlószelvényt és értesítőt – az utcának csak egy oldala van, ezért minden házszám páros szám –, tizenkettőtől százig azonban nem.

– A kézbesítőt az eset óta lecserélték – magyarázta Vincze Klára, de hozzátette: nem állítja, hogy a postás tehet a szelvények eltűnéséről.
Szabó László, akit az MDF–Együtt Szegedért Egyesület indít az önkormányzati választáson a Fidesz és a KDNP támogatásával, elmondta: akár szándékosságot is sejthetne az ügy hátterében, hiszen többek között éppen a Légió utcában a legnagyobb a támogatottsága.

Érdeklődtünk az okmányirodában, ahol azt mondták, sem oda, sem a választási irodához nem érkezett bejelentés.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vizitdíj: a szakma úgy gondolja, csak baj lesz vele

Több bajt okoz majd, mint amennyi hasznot hoz – ez a szakemberek egyöntetű véleménye a… Tovább olvasom