Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska -1°C | 7°C Még több cikk.

Korda György és Balázs Klári dalolt

Domaszéken falunapot, sörfesztivált és répafesztivált rendeztek a hét végén. Pénteken Korda György és Balázs Klári adott koncertet, ami a hangosítási és fénytechnikai problémák ellenére is nagy sikert aratott.
A művészházaspárnak még az árnyjátéka is fergeteges hangulatúra sikeredett. Fotó: Segesvári Csaba
Domaszéken falunapot, sörfesztivált és répafesztivált is szerveztek a hét végén. A háromnapos rendezvény első éjszakáján, pénteken Korda György és Balázs Klári adott koncertet. Igazi családi programnak ígérkezett, kisgyerekek ültek iszogató apukáik nyakában. – Engem is vegyél fel – kapacitálta egy férfi barátját, akit végül visszarettentett ismerősének 81 kilója. A művészek közben színpadra léptek, ám nem világították meg őket. – Nem az Aradszky az? – kérdezték a gyanakvóbbak.

A koncert a félhomály ellenére elkezdődött, lassan pedig beindultak a lábak, csípők. Sokan olyan zenékre ropták, amelyek akkor voltak slágerek, mikor ők még nem is éltek. Kotogán Klaudia például 9 éves, barátnője, Fenesi Vivien 11. Pici lapocskát és tollat szorongatva álltak a színpad mellett. – Szeretjük Gyuri bácsit, mert szépen énekel – mondta Klaudia.

Falunap

A domaszéki falunapon, répa- és sörfesztiválon mezőgazdasági fórumot is tartottak az általános iskolában, a kertészek répa- és zöldségtermékeiket állították ki. A felújított Deák Ferenc és Arany János utcát is átadták. Szombaton tűzijátékkal és utcabállal ünnepeltek. A hét végén még Sas-kabaré és Zizilabor-koncert szórakoztatta a falubelieket.

Korda remek formában volt, humorizált, csak a pókerasztal hiányzott mellőle. Ugrált, csápolt, példáját lenn is követték. A műsor után azonban dühös volt. – Fel vagyok háborodva, megaláztak minket – mondta. Tóth János, a helyi vendéglő tulajdonosa, a rendezvény szervezője szintén bosszús volt. – Teljesen érthető a művészházaspár felháborodása. A világosítással és hangosítással megbízott technikusok a felelősek. A koncert előtt még világos volt, ezért nem derült ki, hogy elégtelen a fénytechnika.

Deme Zoltánné Bordányból ruccant át férjével a koncert kedvéért. – Szeretjük őket, évtizedek óta hallgatjuk a lemezeiket. Még ez a sejtelmes félhomály is tetszett – mondta.

T. G.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zarándokok a Himaláján

Észak-Indiában és a Himalájában járt társaival tavasszal a Tóth István, a Szegedi Felsővárosiak… Tovább olvasom