Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 1°C Még több cikk.

Körforgalmat, kitiltást kérnek a Belvárosi hídhoz

Körforgalmat, kitiltást kérnek a Belvárosi hídhozNem csoda, ha kerékpáros olvasóink fantáziáját is megmozgatta a belvárosi csomópont újratervezése. Fotó: Török János
Szeged - Megmozgatta olvasóink fantáziáját a Belvárosi híd szegedi lábánál lévő csomópont újratervezése.
Megírtuk, ezt az önkormányzat kétnapos forgalomszámlálással készíti elő (2016. október 21.: Újratervezik a Belvárosi híd biciklis csomópontját).

Berényiné Ibolya a biciklis keresztforgalomnak festene fel átvezető sávot. Az autósoknak körforgalmat alakítana ki, bár belátja, hogy kevés a hely. Kovács Tamás a hídon választaná el egymástól az autósokat és kerékpárosokat beton félgömbökkel vagy más fizikai akadállyal. Erdődi Sándorné a szegedi oldali lejárónál venné ki a kandelábert, műszaki dobozt, sőt a kanyart is kiszélesítené, hogy a biciklisek elférjenek. Papp László a Stefánián és az Oskola utcán is a kerékpárosokat különítené el menetirány szerint, az úttest két oldalára.

Dovalovszki András első lépésben a szegedi utak fenntartásáért felelősöket cserélné le. Ha a harmadik híd meglenne, a hídon visszavinné a járdáról az úttestre a bicikliseket. Addig is az átkelő északi részén, az újszegedi oldalon lezárná a lépcsősort lent és fent is, hogy ne tévedjenek fel gyalogosok a biciklisávra. Fauna Rezső a Híd utcára is beengedné a kerékpárosokat, csökkentve a többi irány zsúfoltságát. Vass Csaba szintemeléssel és színekkel választaná el a gyalog- és kerékpárutakat. Emellett feltétlenül KRESZ-oktatást kér a biciklistáknak és rájuk figyelmeztető táblákat az autósoknak.

Kertes Krisztián úgy, ahogy van, kitiltaná a bicikliseket, László pedig az autósokat. Triesz Mihály a Tiszával párhuzamosan haladó kerékpárosokat vinné nem is messzire, hanem a híd alá. Kovács Dénes kísérletképpen kikapcsolná a közlekedési lámpát, szerinte a KRESZ alapján könnyebben és gyorsabban átjutna mindenki a megfelelő oldalra. Kovács Katalin pedig épp ellenkezőleg, minden irányt lámpával szabályozna.

KL az Oskola utcát kétirányúsítaná, és a hídról balra is engedné az autósokat. Az újszegedi oldalra is van ötlete: megszüntetné a lámpaerdőt, és körforgalmat építene. Nagy Tamara a Somogyi utcára is figyelne. Olvasónk szerint fölösleges kitiltani onnan hétvégére az autókat, ha rendezvény van, úgyis lezárják. Horváth János előre tekint, úgy látja, az egyetlen üdvözítő megoldás a déli Tisza-híd lesz.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Biokertet finanszíroz a Norvég Alap a szeri monostor romjain

Biokertet finanszíroz a Norvég Alap a szeri monostor romjain
Gyógynövény-feldolgozó részleget, palántaneveldét és ökoboltot is terveznek a műemlékké nyilvánított… Tovább olvasom