Délmagyar logó

2018. 12. 12. szerda - Gabriella 0°C | 5°C Még több cikk.

Kórházi támogatás

Száznyolcvanmillió forintot nyert a megyei önkormányzat szentesi, makói és deszki kórháza a struktúraátalakítási pályázaton, az erről szóló szerződést tegnap írta alá Magyar Anna.
Száznyolcvanmillió forintot nyert a megyei önkormányzat szentesi, makói és deszki kórháza a struktúraátalakítási pályázaton, az erről szóló szerződést tegnap írta alá Magyar Anna. A közgyűlés elnöke szerint szerencse a szerencsétlenségben, hogy ezt a pénzt sikerült megnyerni a reform megpróbáltatásai után. A makói Dr. Diósszilágyi Sámuel kórház 45,4, a szentesi Bugyi István kórház 120, a Deszken működő Mellkasi Betegségek Szakkórháza 15,4 millió forintot használ fel. Szentesen a belgyógyászati osztályt komfortosítják, megteremtik az endoszkópos ambuláns vizsgálat lehetőségét, átköltöztetik a gyermekgyógyászati ellátást, egy helyre telepítik a fertőző osztályt, korszerűsítik a traumatológiai ellátást. Makón a krónikus és rehabilitációs részleg átalakítására költenek, Deszken műszerek beszerzésére, a krónikus ellátás biztonságának javítására.

Magyar Anna emlékeztetett, a létszámcsökkentés költségeit nem fedezhetik ebből a pénzből, pedig ahol huszonöt százalékkal csökken az ágyszám – mint Szentesen –, ott biztosan lesz elbocsátás.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A modellmustra bája

Szőke, barna, vörös, fekete, magas és kevésbé, miniszoknyás vagy nadrágkosztümös, mosolygós, esetleg… Tovább olvasom