Délmagyar logó

2019. 02. 16. szombat - Julianna, Lilla -2°C | 10°C Még több cikk.

Körjárat a sátorvárosokban

Sokan választják a kempingeket, mert olcsóbbak, mint a szállodák. Szegeden és környékén hat kemping közül négy üzemel, kettőt felújítanak. Az autópálya megépülése után a szatymazi Eurocampnek felére csökkent a forgalma, a többiek nem panaszkodtak.
Sziksósfürdőn népszerűek a faházak a vendégek körében Fotó: Segesvári Csaba
A Szegeden és környékén található hat kemping közül kettő még nem nyitott ki. A Partfürdőn a két árvíz okozta károkat állítják helyre. A Szegedi Fürdők Kft. ügyvezető igazgatója, Bánáti Antal azt mondta: a kajak-kenu- világbajnokság nyitányára, augusztus közepére elkészülnek a munkákkal. A parton akár ezer sátor is elférhet, és a nyaralóházakat is felújítják. Ópusztaszeren viszont teljesen átalakítják a kempinget, ezért nem nyitottak ki.

– Közel huszonhárommillió forintot nyertünk pályázaton, de a beruházás a duplájába kerül – tudtuk meg Radics Béla gazdasági vezetőtől. Hozzátette: azt is tervezik, hogy a második ütemben az apartmanházat téliesítik.

A többi kempingbe viszont egymás után érkeznek a vendégek. A szegedi Napfény motelt és kempinget általában a néhány napra érkező vezetők és a tranzitutasok veszik igénybe.

– Faházainkat a Szegeden és környékén dolgozóknak adtuk ki, ami biztos bevételt jelent – mondta Kondacs Ildikó szállodavezető. A Napfényben
Megcsappant a forgalom

A szatymazi Eurocamp tulajdonosa, Vass György azt mondta: az autópálya megépülése után is bizakodott abban, hogy a vendégek továbbra is felkeresik a 14 éve jól működő kempinget. Térképeket küldtek a partner utazási irodáknak, és két irányító táblát is kihelyeztek az út mentén. A forgalom mégis megcsappant, feleakkora, mint az előző években. Aki eddig a tranzitforgalomra épített, az halálra ítéltetett – jelentette ki az egyébként autópálya párti vállalkozó. Hozzátette: a lengyel, a német és a cseh turistabuszok, melyek eddig itt tartottak pihenőt, a sztráda elkészültével úgy gondolták, egy szuszra, alvás nélkül lehajtanak Görögországba. Biztosan váltani fogunk – jelentette ki Vass György.  
néhány sátrat és lakókocsit is felfedeztünk. A kétszemélyes sátorból Korcsik Kristóf és Homonyik Zoltán éppen kifelé pakolt. Budapestről érkeztek, és Kelet-Magyarországot járják körbe. Szegeden csak egy napot töltöttek, a kempinggel elégedettek, nem először jártak már itt.

– Azért jó a Napfény, mert közel van a városhoz, a főúthoz, de mégis zöldövezetben helyezkedik el – magyarázta a két egyetemista.

A sziksósfürdői kempingben is minden eddiginél nagyobb a forgalom. Beck Gábor fürdővezető örömmel újságolta, hogy faházaikat már áprilistól keresték az osztálykirándulásra érkező iskolások, a tanév vége óta pedig teljes a kihasználtság. Azt is megjegyezte, hogy évek óta nem volt ennyi sátoros vendég, mint az idén. A budapesti Nagy Péterné családjával két hetet tölt egy lakókocsiban, amit a Gyógyfürdő Rt. állított fel a Szikin. A család beutalót kapott.

– Biztosan nem utoljára vagyunk itt. A fővárosi zaj után megnyugtató a csend. Tisztaság van mindenhol, még a lehullott leveleket is mindennap összesöprik. Éjszaka pedig az erdőben álló lakókocsiban nagyokat alszunk – mesélte a budapesti asszony, aki már Korzikát is bejárta sátrával.

A szomszédságban, a naturistakempingben is igen sok a vendég. A látogatói kör bővült: a magyar, az osztrák, a holland és a német visszatérő családokon kívül érkeztek Belgiumból, Nagy-Britanniából és az USA-ból is – tudtuk meg Sándor Jánostól, a területet bérlő Natours Kft. tulajdonosától. Az öthektáros területen megduplázták a sövénnyel elkerített lakókocsik és sátorhelyek számát, ami így hatvan társaságnak, családnak biztosít nyugodt körülményeket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Még van igény nyilvános telefonokra

Graffitik, kitört üvegablakok csúfítják az utcai telefonfülkék nagy részét, holott még mindig sokan… Tovább olvasom