Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Környezetszennyezést gyanít Balogh László

Balogh László tegnapi sajtótájékoztatóján arra hívta föl a figyelmet, hogy nagy mennyiségű hulladékot raktak le Mórahalom és Röszke között – gyanúja szerint az autópálya-építés hulladékát.
Fotó: Gyenes Kálmán
Röszke és Mórahalom között, a természetvédelmi terület határában több ezer tonna műanyagcsövet, fél autónyi méretű vasbeton- és aszfalttörmeléket hordtak ki éjszakánként ismeretlen teherkocsik. Erre a környezetvédők hívták fel a figyelmemet. Feltételezésük szerint az autópálya építésekor keletkezik ilyen hulladék, onnan hozhatták a két homokbányába és a nádasokba – kezdte tegnapi sajtótájékoztatóját Balogh László, a Fidesz–KDNP országgyűlési képviselőjelöltje.

– Kimentem és dokumentáltam a környezetszennyezést. Bejelentést tettem az Alsó-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőségnél, ahonnan szerdán érkezett meg a friss hatósági tájékoztatás. Megtalálták a két bánya tulajdonosát, és felszólították, hogy a hulladék eredetéről, mennyiségéről és további sorsáról számoljon be.

A képviselőjelölt utánajárt: senki nem kért engedélyt, hogy a nagymennyiségű hulladékot lerakhassa. Balogh László azt is kiderítette, hogy egy évvel ezelőtt egy részvénytársaság vette meg a bányát. Hangsúlyozta, a környezetszennyezésről ma, az autópálya avatása után személyesen akarta tájékoztatni Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt. Mivel nem kapott meghívót az ünnepségre – a nyilvánossághoz fordult.


Legyen ingyenes!

A szegedieknek drágább az autópálya, mint a kecskemétiek vagy a budapestiek számára. A másik két városban ugyanis megoldották, hogy a körgyűrűig ingyenesen használhassák az autósok. Balogh László meggyőződése szerint a szegedi északi csomópont és a határ között ingyenessé kell tenni a sztráda használatát. Ha fizetős marad, azok, akik nem akarnak autópálya díjat fizetni, változatlanul végighajtanak Szegeden.
A képviselő felszólítja a sztrádaépítőket, hogy mivel a subasai szerviz út nem készült el teljesen, és a helybeliek saját pénzéből épített utcáit tönkretették, állítsák helyre az okozott károkat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Keserű pirula az ajándék

Az általános gyakorlatot követve a gyógyszertárak között is megindult a harc a vevőkért. A kamara… Tovább olvasom