Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 1°C Még több cikk.

Korosodó gépkocsiflotta

A megye városainak első emberei nem járnak luxusautókkal, az önkormányzati gépkocsipark sem a legfiatalabb autókból áll. A két megyei jogú város vezetői közül Botka László, Szeged polgármestere egy hároméves Saabot használ, Lázár János, Vásárhely első embere pedig bérli azt az Audi A6-ost, amellyel naponta közlekedik.
Botka László Saabja a városháza előtt Fotó: Segesvári Csaba
Szeged a megye legnagyobb városa, a legnagyobb létszámú polgármesteri hivatallal. A városvezetés rendelkezésére – a többi, kisebb városhoz képest arányosan – hat szolgálati gépkocsi áll, pontosan ugyanannyi, mint az előző ciklusban. Az autók életkorukat tekintve nem a legfrissebb évjáratokat képviselik, átlagosan négyévesek. A viszonylag legdrágább gépjárművel Botka László polgármester jár: ez egy hároméves Saab típusú autó. A két alpolgármester egy-egy 2002-ben gyártott Volkswagen Borát vezet. Mivel az előző ciklusban három alpolgármester tevékenykedett, a harmadik Bora a garázsban áll, cserekocsiként használják. Ezeken kívül még négy személygépkocsi, egy csaknem tízéves kisbusz és egy terepjáró gyarapítja a szegedi önkormányzat flottáját, hivatali használatra. A polgármesteri hivatal négy gépkocsivezetőt alkalmaz, közülük egy rendszeresen a polgármester rendelkezésére áll.

A vásárhelyi polgármesteri hivatal tulajdonában nincs gépkocsi, viszont hármat bérelnek, köztük azt az Audi A6-ost is, amelyet Lázár János polgármester használ. Ezen kívül az önkormányzat az idén vásárolt egy új Suzuki Grand Vitara 1.6-ost a mentőszolgálatnak, valamint pár évvel ezelőtt egy Renault Megant a városi rendőrkapitányságnak. Az önkormányzatnál egy sofőr áll alkalmazásban.

A szentesi polgármesteri hivatalnak két személygépkocsija, egy terepjárója és egy kisteherautója van, a városházán egy sofőrt foglalkoztatnak. Szirbik Imre polgármester a hivatalos ügyek intézésére az egyik kétéves, Lacetti típusú személygépkocsit használja, amelyet maga vezet.

A makói önkormányzat három kisbuszt, egy személy- és egy terepjáró gépkocsit használ feladatainak ellátására. A saját tulajdonban lévő kocsik számát ugyan még egy autó gyarapítja, de azt kifejezetten a kistérségi feladatok ellátására szánták. Az önkormányzati személygépkocsi egy kétéves, Ford Mondeo Ghia típusú autó, azzal a polgármester, Buzás Péter jár. A város két főállású gépkocsivezetőt alkalmaz, a kisbuszokat pedig két félállású sofőr vezeti.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy kétségbeesett SMS

Padlóig sújtott és nagyon megrendített! – reagált Pataki Ferenc neves festőművész a pályakezdő… Tovább olvasom