Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Korszerűsítették a pusztamérgesi ovit

Pusztamérges - Az elmúlt években folyamatosan korszerűsítették a pusztamérgesi óvodát. Tavasztól modern intézményben játszhatnak, fejlődhetnek a kisgyermekek.
Szinte teljesen megújult a pusztamérgesi óvoda az elmúlt pár évben. Az 1940-es években épült ház ma már korszerű körülmények között fogadja az apróságokat. Az első etapban a tetőt cserélték ki, majd a nyílászárókat, és a szigetelés is megtörtént. Tavasszal pedig egy tavalyi nyertes pályázatnak köszönhetően korszerűsítették az elavult fűtésrendszert. Az óvónőktől megtudtuk, amellett, hogy magas volt a fűtésszámla, nem volt egyenlő hőmérséklet a termekben.

 A Terület és Településfejlesztési Operatív Programban 15 millió forintot nyert az önkormányzat a korszerűsítésre. – Ezt még 5 és fél millióval toldotta meg a képviselő-testület. A régi öntöttvas radiátorokat, vezetékeket cseréltettük le, a szakemberek az uniós szabályoknak megfelelő új kazánrendszert építettek be – magyarázta Papp Sándor, Pusztamérges polgármestere. A fűtés-korszerűsítés mellett épült két szélfogó, és akadálymentesítettek is. A falu óvodájába jelenleg 32 kisgyermek jár. Az óvoda előtt négy férőhelyes parkolót is kialakítottak nemrégiben, így a közel 80 éves intézmény minden igényt kielégít.
Korszerűsítették a pusztamérgesi ovit. Fotó: Frank Yvette - GALÉRIA


Az óvónők segítségével belülről is szebbé tették az épületet, az elavult piros színű bútorokat modernizálták.

– Egy restanciánk van még, az pedig a kerítés, ez még múlt századi – mondta a polgármester. Az óvodából kilépve viszont örömmel mutatta a védőnői szolgálat új épületét. A szolgálat régi helyét nem lehetett korszerűsíteni, így forrás hiányában a művelődési házban lévő szolgálati lakást újították fel erre a célra. Jelenleg az eszközök beszerzése folyik, így hamarosan az újszülöttek és csecsemők is magasabb színvonalú ellátást kapnak a településen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mással nem helyettesíthető gyógyszer lett hiánycikk, szegedi olvasónk 19 gyógyszertárat járt végig

Mással nem helyettesíthető gyógyszer lett hiánycikk, szegedi olvasónk 19 gyógyszertárat járt végig
Hiánycikk lett egy pajzsmirigygyógyszer, melynek nincs helyettesítő készítménye. Olvasónknak azt mondták, leghamarabb a jövő hónapban lesz, de még a lefelezett adag is csak egy hétre elegendő számára. Tovább olvasom