Délmagyar logó

2019. 06. 20. csütörtök - Rafael 19°C | 28°C Még több cikk.

Korszerűsítik a Partfürdőt, de marad a retró hangulat - Lesz horgászpálya és stég, de a medencéket nem újítják fel

Zajlik az újszegedi Partfürdő felújítása, több forrásból korszerűsítik a már elavult infrastruktúrát. A tervek szerint a munkálatok ellenére egész nyáron üzemel majd a létesítmény.
Földkupacok, lövészárkok bizonyítják: megkezdték az újszegedi Partfürdő felújítását. Bár a strand a hivatalos szezon kezdetén, május 1-jén megnyitott, munkások dolgoznak a területen. A Partfürdő elavult infrastruktúrája egyre nehezebben szolgálta a működést és a nagyobb rendezvényeket. A szegediek évek óta várják, hogy modernebb körülmények fogadják őket a strandon – hosszú idő után úgy tűnik, korszerűsödik a fürdő és a kemping területe is. 

Több forrásból – uniós pályázatból, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség finanszírozásából és a városi költségvetésből – modernizálják a területet. Turisztikai fejlesztésként jelenleg is zajlik a sólyapálya építése: ottjártunkkor a munkások dolgoztak az út kialakításán, amelynek vége beleér a folyóba, így utánfutóról vízre lehet majd tenni a motorcsónakokat. Emellett úszóművet is építenek stégekkel, ahová 48 kishajó köthet ki.
Korszerűsítik a Partfürdőt, de marad a retró hangulat. Fotó: Kuklis István - GALÉRIA
– Sportpályák is lesznek, a horgászturizmus fejlesztését pedig a kikötő melletti 300 méter hosszú horgászpálya szolgálja. A pihenőparkban parti sétányt alakítanak ki – részletezte Jávorszky Iván, a Partfürdőt üzemeltető IH Rendezvényközpont vezetője. 

Szálláshelyeket is felújítanak: az augusztusi kajak-kenu világbajnokság ideje alatt itt laknak majd az utánpótlás-versenyzők. Felújítják a teljes elektromos hálózatot, csatornázás is zajlik, valamint egy aszfaltutat is kiépítettek, ahol a kamionok be tudnak jönni a nagyobb rendezvényekre. A medencék korszerűsítése ezekből a pályázati pénzekből nem költhetnek. A nyitásra ugyan a családi és ülőmedencét lefestették és rendbe hozták, a nagymedencét nem nyitják meg a közönség előtt. 

Emellett fákat is ültetnek, és új szemeteseket helyeznek ki, ám a Partfürdő retró hangulata a korszerűsítés ellenére megmarad. A beruházások nyáron is zajlanak. Jávorszky Iván szerint nem zavarják majd a pihenni és strandolni vágyókat. A tervek szerint augusztus 20-ra minden parton folyó munkát befejeznek.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyéves a mobil határfigyelő alkalmazás - hobbinak indult, szegedi informatikus készítette

Egyéves a mobil határfigyelő alkalmazás - hobbinak indult, szegedi informatikus készítette
Egyéves a szegedi Szabó Tamás által készített, a határok forgalmát figyelő egyik legnépszerűbb és… Tovább olvasom