Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Kosárhiány a Centrumban

Budapestről kellett kosarakat rendelni a szegedi Centrum Áruházba, miután az üzletet kínai tulajdonos vette át, a vevők pedig megrohamozták a boltot tegnap, az úgynevezett „újranyitás" napján.
A vásárlók megrohamozták a kínai tulajdonba került Centrumot Fotó: Frank Yvette
A szegedi Centrum Áruház nagy részében már az új, kínai tulajdonos által forgalmazott távol-keleti ruhaneműket kínálják a vásárlóknak, akik úgy tűnik, alig várták a legendás üzlet profilváltását. Mert bár az utcán többen fennhangon szidják a kínai származású befektetők térnyerését Szegeden, az áruházban ennek nyoma sincs. Mindenki lelkesen válogat a Kínából származó ruhadarabok közül. Az eladók azt mondják, legutóbb az 50 százalékos akciók idején voltak ennyien.

Két idősebb asszony a 990 forintos, hosszú ujjú pamutpólók között kutat. Az áruház egyik sarkában a régi árukészlet egyik darabja, egy sárga, mintás póló 16 ezer 990 forintért kínálja magát. Erre csak azok néznek rá, akik eltévednek az áruházban.

A megújult Centrum nem hasonlít a városban megismert kisebb kínai üzletekhez, ahol igénytelenül, ömlesztve, sok esetben kifogásolható minőségű holmit árulnak. – Érződik, hogy vegyes a kínálat. A csicsás, mintás póló mellett vannak olyan nadrágok, amiket szívesen megvennék. Ha nem lenne ráírva, hogy kínai, nem mondanám meg, hogy az. Ha egy márkás felirat lenne rajta, 2790 forint helyett akár 10 ezret is el lehetne kérni érte – mondja egy fiatal lány.

Az érdeklődők rohamára jellemző, hogy a Centrum igazgatójának, Varga Péternének még tegnap késő délelőtt kosarakat kellett rendelnie Budapestről. Olyan sok volt a vásárló, hogy kosárhiány alakult ki.

– Ez volt a célunk. Azt szerettük volna elérni, hogy újra vásárlókkal teljen meg az áruház. Egy kereskedelmi egység nézelődőkből nem él meg. A vevők nem pártoltak el tőlünk, várták a nyitást és az olcsóbb árfekvésű árukat. Mint a régi centrumos időkben, most is a családokat szolgáljuk ki – magyarázta az áruház-igazgató.

A kínai tulajdonos által forgalmazott áruk fokozatosan megjelennek a lakástextil- és a háztartási osztályon is. A teásbögre, a fűszertartó és az üvegváza már most is – kínai. A kenyeres zsák azonban magyar, az is marad, hiszen a kontinensnyi ázsiai országban alig esznek kenyeret. Öltönyből is marad a régi választék. Mint az igazgató fogalmazott, a Kínában gyártott öltönyöket legfeljebb a magyar kiskamaszok viselhetnék.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy városi telek kálváriája

Négyzetméterenként tízezer forintot kért az önkormányzat két városi tulajdonú, közmű nélküli… Tovább olvasom