Délmagyar logó

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 11°C Még több cikk.

Koszorúzások, ünnepségek Csongrád megyében

Szeged - Az 1848-1849-es forradalom és szabadságharc 163. évfordulójára emlékeznek kedden megyénk városaiban.
Szegeden 10 órakor koszorúzzák meg Petőfi Sándor és Batthyány Lajos szobrát. A Klauzál téri díszünnepség 11 órakor kezdődik hagyományőrzőkkel, fúvósokkal. Botka László polgármester mond ünnepi beszédet. A megyei önkormányzat rendezvényén Jókai Anna író, költő emlékezik a forradalomra és szabadságharcra 15 órakor a Móra Ferenc Múzeum előtt.

Hódmezővásárhelyen 8 óra 30 perckor vonják fel a zászlót, 9-től ökumenikus istentiszteletet rendeznek a belvárosi római katolikus templomban. 10 órakor koszorúzzák meg a Petőfi-szobrot a Magyar Honvédség 5. Bocskai István Lövészdandárja díszszakaszának és zenekarának közreműködésével. 11 órakor a Kossuth-szobornál Lázár János polgármester emlékezik, Jordán Tamás színművész közreműködésével.

Kelj föl, Petőfi! címmel mutatnak be táncjátékot a forradalomról Makón, ahol 9 órakor rendezik a zászlófelvonást, majd a szentmisét a belvárosi római katolikus templomban. Buzás Péter polgármester 11 órakor mond köszöntőt a Kossuth-szobornál. Szentesen 10 óra 30 perckor kezdődik az ünnepi program a Kossuth téren, Szirbik Imre polgármester ünnepi gondolataival, 18 órától pedig fáklyás felvonulást rendeznek a Damjanich János Általános Iskola körül. Csongrádon lovas felvonulás indul a művelődési központtól a városházáig 9 óra 45 perckor. Kőrösi Tibor polgármester mond beszédet.

Mindszenten átadják a városi ifjúsági díjat és a Mindszent Közéletéért emlékérmet is – a koszorúzás 9 órakor kezdődik a városháza előtt, a Kossuth-emléktáblánál 10 óra 30 perckor emlékeznek. Csanádpalotán 10, Kisteleken 17, Mórahalmon 15 órakor kezdődik az ünnepi műsor.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

10 éves a Parlandó

Algyő - Operettslágerekkel, sanzonokkal ünnepelte 10 éves fennállását a Parlandó Énekegyüttes. Tovább olvasom