Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Kötelező parlagfűirtás

A hónap végéig minden földtulajdonosnak gondoskodnia kell a közérdekű védekezésről; rendszeresen irtani kell a gyomnövényeket, köztük az allergén parlagfüvet – közölte Hódi László, a vásárhelyi növény- és talajvédelmi szolgálat igazgatója.
A hónap végéig minden földtulajdonosnak gondoskodnia kell a közérdekű védekezésről; rendszeresen irtani kell a gyomnövényeket, köztük az allergén parlagfüvet – közölte Hódi László, a vásárhelyi növény- és talajvédelmi szolgálat igazgatója. Júliustól ellenőriz a hatóság; a települések belterületén a jegyző kaszáltathat, a külterületeken – a földhivatali nyilvántartás alapján – a növényvédelmi szolgálat rendeli el a védekezést. Az államigazgatási eljárás tetemesen drágul az idén, a növényvédelmi bírság elérheti akár az ötmillió forintot is.

A mostani csapadékos időjárás kedvez a gyomok szaporodásának, a tüdőgondozó adatai szerint Csongrád megyében minden harmadik ember allergiás. Tavaly a szolgálat 160 hektárnyi parlagfűért büntette meg 110 terület gazdáját összesen 6,5 millió forintra. Mindenhol elrendelték a kényszerkaszálást, az elvégzett közérdekű védekezésért 1,77 millió forintot számláztak. A legfertőzöttebbnek tavaly Csongrád és Kistelek környékét találták.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hétvégenként sorompó kerül a szegedi rakpartra

A tervezők végérvényesen, a városvezetés azonban csak hétvégenként zárná le a szegedi alsó… Tovább olvasom