Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Kovács Kata, a Kythéra főszereplője musicalben énekelne

A filmszemlén a legjobb színésznőnek választották, korábban viszont nem is ismerték Magyarországon Kovács Katát (képünkön). A színésznő Szegeden elmondta: az életében a legfontosabb ember a bátyja.
Az utolsó lehetősége volt, hogy színésznő legyen – nyilatkozta korábban a Kythéra című filmmel kapcsolatban Kovács Kata, az idei filmszemle legjobb női alakítás-díjának nyertese.

– 2003-ban jöttem át Kolozsvárról Budapestre, ott végeztem a színművészeti főiskolát. 2002-ben a főiskola alatt ismerkedtem meg Mészáros Péterrel, a rendezővel. Együtt dolgoztunk a Filmtett – Duna Műhely táborban. Azt mondta nekem, hogy ha lehetősége lesz, felkér majd egy filmszerepre. Akkor nem számítottam rá, hogy ez egy főszerep lesz – mondta a szegedi bemutató előtt a színésznő, aki jelenleg nem játszik színházban és nem is forgat, de ha tehetné, legközelebb egy musicalben szerepelne. A Magyarországon a Kythéra előtt ismeretlen Kovács Kata bátyja, István után jött Budapestre, aki azóta már Londonban él. Oda nem követem – mondta a férfiról, akit a legfontosabb személynek tart az életében.

A szeretetet ki kell mutatni

A férfi-nő kapcsolatról elmondta: akkor érdemes benne maradni, ha a pár érdekes tud maradni a másik számára. A szeretetet ki kell mutatni, és nem árt kicsit alkalmazkodni sem. – Ez tényleg beválik? – kérdeztük Katát, aki sóhajtva válaszolt: sajnos nem minden esetben.

– Attól félek, bármilyen kapcsolatom lesz, vagy van, ő mindig fölötte áll. Ő az az ember, az az igaz barát, akiben sosem fogok csalódni. Remélem, ő sem bennem.

Szerintem mindenkinek az életében volt, van és lesz küzdelem – fogalmazott, amikor filmbeli szerepéről, Csilláról kérdeztük. A nő egy rég elromlott kapcsolatért harcol, de nem sikerül elérnie, hogy partnere egy kicsit is megváltozzon. Teherbe esik, ám Bandi ultimátumot ad: ha megszüli a gyereket, nem utaznak el a vágyott szigetre, Kythérára. A befejezés nem egyértelmű, de Kata szerint Csilla mint mindig, most is aláveti magát a férfi akaratának.

– Az a legnagyobb drámája, hogy ebben is Bandira hagyatkozik. Fel sem merül benne, hogy kiléphetne ebből a kapcsolatból. Még a gyereket sem tartja meg, ahogy Kythérára való utazás sem történik meg, csak az álomban. Én elutaznék, és megtartanám a gyereket. Ha Csillával nem is ért egyet, a filmet imádja, mert aktuális, és tud olyan nézőről, akit megváltoztatott.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A hosszú hétvégére megtelt a megyeszékhely

A tegnapi szabad pénteken nagy volt a mozgolódás a belvárosban. A szegediek kihasználták a szép… Tovább olvasom