Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 1°C Még több cikk.

Kövér László: Kárász csárda

Mi a kedvenc helye? – kérdezzük Szeged és Csongrád megye lakóitól, közszereplőktől és nem közismert emberektől is. Városrészt, utcát, épületet, intézményt, kocsmát, parkot, akár járdaszigetet is megjelölhetnek, de a választást meg kell indokolni. Reméljük, érdekességeket – személyeket és helyeket – ajánlhatunk így olvasóink figyelmébe, és azt is, hogy amikor befejezzük, többet tudunk egymásról és a helyről, ahol élünk.
– Az én kedvenc helyem Szegeden a Klauzál téri Kárász csárda – meséli Kövér László, a szegedi Kövér Béla Bábszínház igazgatója. Ennek több oka is van. Egyrészt nagyon finom ételeket szolgálnak fel, másrészt a környezete igazán magával ragadó.

–Szerencsére nagyon közel lakunk, mindössze néhány percet kell sétálnunk, így ha máskor nem is, hétvégenként biztos, hogy ott ebédelünk. Hétköznap a család minden tagja rohan és külön étkezünk, de vasárnaponként egy finom ebéd mellett mindenki nyugodtan elmesélheti mi történt vele a héten.

Véleményem szerint egyedülálló az étterem felépítése. Az udvaron kialakított kis terasz gondoskodik a nyugodt, családias hangulatról, és bár a szabadban vagyunk, mégis viszonylag zárt területen és csendes környezetben ücsöröghetünk. Ugyanakkor néhány lépésnyire ismét a belvárosi nyüzsgésbe érkezünk.

– Általában a családdal szoktunk beülni, de barátokkal is szívesen elmegyünk vacsorázni. Amikor a bábszínház fennállásának hatvanadik évfordulóját ünnepeltük, a vendégeimet oda vittem egy könnyed kis ünneplésre. Sőt tavaly amikor megtudtuk, hogy sikerült a lányom felvételi vizsgája, azt is ott ünnepeltük meg. A Kárász csárdában tudom, hogy mire számíthatok, soha nem ért még csalódás. A kiszolgáló személyzet is nagyon udvarias, jóleső érzés, hogy a pincérek már tudják, milyen sört fogok rendelni.

Gy. N.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hétfőtől járható a Bakay

Befejeződött a sínfelújítás a szegedi Kelemen utcán, a rakpartot viszont lezárták. Hétfőtől megint… Tovább olvasom