Délmagyar logó

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -2°C | 2°C Még több cikk.

Közel 500 szondáztatás Csongrád megyében az ünnepek alatt

Szeged - A hosszú hétvégén 473 esetben alkalmaztak alkohol szondát a Csongrád megyei rendőrök. Nyolc esetben ittas személlyel szemben intézkedtek, közülük öten autót vezettek, míg hárman kerékpároztak. Valamennyi ittas autós vezetői engedélyét elvették.
Közlekedési szabálysértés miatt 69 vezetőt részesítettek figyelmeztetésben, 41 esetben összesen 345 ezer forint helyszíni bírságot szabtak ki emiatt.

A járőrök intézkedése 33 esetben szabálysértési, míg 3 esetben büntetőfeljelentéssel zárult.

A hosszú hétvége során nem történt súlyos sérüléssel vagy halállal végződő közlekedési baleset a Csongrád Megyei Rendőr- főkapitányság illetékességi területén.

Olvasóink írták

 • 8. egy 2008. március 27. 00:56
  „bubi! :)
  Rendőrviccek? :)
  Ez jó kérdés! :) Talán a régi rendszer "hagyatéka"... Manapság már az érettségi alap követelmény...
  Na, a média mindig a "neki" érdekes adatokat közli, amellyel engem, és más újságolvasót "elvarázsol"... :)
  Tény, hogy nem mindennap számol be az újság ilyen adatokkal, de nyugodj meg, a kollégáim, és én is tesszük a dolgunkat...
  Sajna, nem sajna, nem tudunk mindenhol ott lenni, és "lecsapni" a telefonálókra...
  Hűűű, hát a gyalogos téma az érdekes... Ha gyalogosan közlekedem, akkor tuti, hogy a zebrán akarnak kinyirni a barom autósok.. De, ha kocsival vagyok, akkor meg a lüke gyalogosok lépnek le a zebrára úgy, mintha megvédené őket valami... Szét sem néznek, stb... De, mivel mindkét oldalt képviselem, így igazságot tenni nem lehet! :)
  A lényeg szerintem az, hogy figyeljünk egymásra!
  Az agykapacitásodra vonatkozó kijelentésemet lehet, hogy finomítom, mert már a második (!) hozzászólásodban tükrözöd azt, hogy nem vagy "elveszett ember"! :)
  :)
  Szóval, szép napot Neked bubi!!!! :)”
 • 7. bubi 2008. március 26. 18:46
  „Egy!

  Nem azt mondom hogy nem dolgoztok, hanem hogy hülyeséget ne írjon le a Délmagyar. Mert úgy ír róla, mintha valami rendkívüli esemény lett volna. Napi 150 szondáztatás egész Csongrád megyében, ez rendszeres napi átlag kéne hogy legyen...
  És igazad van, miért nem írták bele hogy hány rendőri inézkedés történt összesen, alkoholos befolyásoltság miatt?
  Azt viszont továbbra is fenntartom, hogy valamiért nagyon nem akarózik az emberekkel betartatni a "mobiltelefonálás kihangosítás nélkül tilos vezetés közben" szabályt? Mert ha ezért bírságolnátok, akkor nyilván nem azt látnám hogy egy ember az ötvenből így vezet Szeged belvárosában. Meg betartatni a gyalogosnak a zebrán elsőbbsége van? idevonatkozó kisfilm Bp-ről, teljesen igaz Szegedre is:
  http://autozz.blog.hu/2008/02/19/gyalogosan_gyomorgorccsel
  Agyi kapacitásom és látásmódom, köszönöm, jól van. Szép hogy aggódsz, de inkább visszapasszolom a magas labdád: miért van annyi rendőrvicc? :)”
 • 6. egy 2008. március 25. 22:02
  „vicc! :)

  Igazad van! 100 ember azt mondaná, hogy "végre, jól megnevelt a rendőr egy randalírozót", de 1 ember azt mondaná, hogy "mit képzel ez az intézkedő rendőr, hogy meri megütni ezt a szegény piás őrültet, aki igaz, hogy éppen a családját püföli, de hát csak nem csinálhat ilyet egy rendőr"! Már egyből újságtéma, és megint általánosítás...
  ÁÁÁÁÁ, nem lenne igazság...
  És igazából szerintem nem erről szól, hogy jól elverjünk valakit. Másnap kiderülne, hogy egy példás családapa, aki életében nem ivott sosem, csak most! (persze ez nem mentség)
  Tudod, nekem jobb az, amikor megismer az utcán, és odajön, és bocsánatot kér, hogy pont miatta kellett nekem intézkedni... A jog-, és szakszerűség miatt azért nem árt, ha egy icipici emberséget viszünk bele. Az intézkedést így én minden oldalról megtámadhatatlanul, és kultúráltan elvégeztem. Még ha fél óra is volt.
  Én nem éltem a "csendőr világban", de sokat hallottam róla...
  Nem tudom, hogy az a mai világban megállná-e a helyét... Nem hiszem.”
 • 5. vicc 2008. március 25. 20:43
  „Tisztelt "egy"

  Az italtól randalírozót meg egyszerűen lefújod takonysprayal majd gumibottal 2 vesére 1 gyomorra és láss csodát bárány lessz belőle!
  Ez kb 10 perc !”
 • 4. vicc 2008. március 25. 20:38
  „Uraim !

  Mindemki tegye a dolgát legjobb tudása és belátása alapján !
  A rendőr intézkedjen , ha kell !
  A polgár meg legyen polgár !
  Aki meg husvétkor autóval közlekedik az legyen óvatosabb , ugyanis rengeteg ilyenkor a gyakorlatlan Hétvégi söfőr !
  Nem a 130 -al haladó 1 millió kilómétert levezető sofőr okoz balasetet, hanem a hitel Skoda 10000 km/5 év ugyanis örül , hogy húsvétkor megtankolta és nem felejtette el melyik az autó eleje !”
 • 3. jánoska50 2008. március 25. 19:42
  „Ami nekem nem tetszik az az, hogy mindig azzal döngetnek a kapitány urak, hogy a rendőri akciók idején csökkenek a szabálysértések. Tessék 2 nap alatt dupla annyi baleset,mint 1 átlagos hétvégén. Be kellene látni,hogy nem azon múlik,hogy hányan posztolnak kint. Rohanó világban élünk, alkalmazkodni kell hozzá. Gyorsabb,biztonságosabb utak, külön kerékpár utak, jobban képzett sofőrök.”
 • 2. egy 2008. március 25. 17:51
  „bubi!
  A helyzet az, hogy az én munkám nem csak abból állt, hogy szondáztattam csak, mert a cikkben leírt adatok tényleg szomorú statisztikai eredményt mutatnának...
  Egész nap az italtól felerősödött emberkék vélt, vagy valós sérelmeiket a családon "fejtették ki", és kb. egy ilyen családi esemény minimum fél óra!
  De... Én amondó vagyok, hogy igazából nincs belelátásod az ilyen dolgokba, és arról sincs tudomásod, hogy más jellegű szabálysértőkkel is volt intézkedés.
  Szóval, mielőtt okoskodnál, nézz körbe, és járj utána a dolgoknak, mert így csak saját csökkentett látásmódod, és agyi kapacitásod "mutatod ki"!
  Természetesen eszembe sincs megbántani! A lényeg, ne okoskodj tudatlanul!
  Szép napot! :)”
 • 1. bubi 2008. március 25. 16:44
  „Hosszú hétvége = 3 nap
  Ha csak 10x2 rendőr vett részt a húsvéti akcióban és hajtott végre 473 szondáztatást, akkor 473/ (3*10) = 15,76, vagyis rendőrjárőrönként átlag 16 szondáztatás/nap teljesítményt kapunk. Ezóránként 2, 8 órás munkaidővel számolva.
  Unalmassá kezdenek válni ezek a kamu-akciók, ezért nem bukik le csak az, aki nagyon peches és ezért sz*rnak ívben sokak a KRESZ-re, telefonálnak vezetés közben, 90 helyett 120-130 km/h-val száguldoznak városon kívül mellékutakon, stb.
  A legszomorúbb hogy ehhez az írott média csöndben asszisztál, ahelyett hogy felhívná a figyelmet az ilyen akciókra melyeknek semmi tényleges hatása nincs a közbiztonságra és a közlekedési morálra.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Korszerűsítik a szegedi nagyállomás utastájékoztatóját

Szeged - Több állomáson, köztük Szegeden is korszerűsíti utastájékoztató rendszereit a MÁV Zrt.… Tovább olvasom