Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Közel egymilliós a kár a szegedi iskolai tűz után

Az épületben tartózkodó tanárok, diákok szervezetten elhagyták az iskolát, nem sérült meg senki.
Mint arról már beszámoltunk, kedd délután tűz keletkezett a Szegedi Vörösmarty Mihály Általános Iskola egyik földszinti tantermében. Negyvenhat embernek kellett elhagynia az iskola épületét kedden délután, amikor tűz keletkezett az egyik földszinti osztályteremben. A szegedi egységeket riasztották a helyszínre, a tűzoltók egy vízsugárral oltották el a lángokat.

A tűzesetben nem sérült meg senki, az épület átszellőztetése után mindenki visszatérhetett az intézménybe. Akkor feltettük kérdéseinket a tankerület vezetőjének, amelyekre pénteken kaptuk meg a választ.

Plesovszkiné Ujfaluczki Judit elmondta, a tanteremben abban az időpontban senki nem tartózkodott. Az ügyeletes vezető azonnal intézkedett az épület kiürítéséről, és értesítette a tűzoltókat. Ekkor az épületben lévő mintegy 40 fő - gyermek, pedagógus és munkavállaló - a tűzriasztás rendje szerint szervezetten, fegyelmezetten elhagyta az épületet. Személyi sérülés nem történt, a keletkezett anyagi kár becsült értéke mintegy 800 ezer
forint.


A tűz okát jelenleg hatóságok vizsgálják. A Szegedi Tankerületi Központ a kárelhárítást azonnal megkezdte, így a teljes helyreállítás rövid határidőn belül megvalósulhat. A tanulók zavartalan oktatása az iskolában biztosított.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gondatlan gazdák miatt tüsszögünk: több mint százhektárnyi parlagfüves területet számoltattak fel a megyében

Gondatlan gazdák miatt tüsszögünk: több mint százhektárnyi parlagfüves területet számoltattak fel a megyében
Több mint százhektárnyi parlagfűvel fertőzött területet azonosítottak már Csongrád megyében, a hó… Tovább olvasom