Délmagyar logó

2018. 12. 09. vasárnap - Natália 1°C | 11°C Még több cikk.

Középiskolások kolimpiája

Szeged - Kolimpiát rendeztek tegnap az SZTE Hattyas sori sportközpontjában – nem a pekingi ötkarikás játékok egyik válogatója volt ez, hanem a szegedi középiskolák kollégiumainak versenye.
A Szegedi Városi Kollégium hagyományteremtő, tanévzáró, játékos ügyességi-szellemi vetélkedőjén 8 csapat – az Ady Endre, Déri Miksa, Fodor József, Gábor Dénes, Kiss Ferenc, Móra Ferenc, Ortutay Gyula és a Vedres István Kollégium 25-25 fős legénysége – mérkőzött meg.

Hét és fél tonnás kamionnal is megmérkőztek a diákok Fotó: Segesvári Csaba
Hét és fél tonnás kamionnal is megmérkőztek a diákok
Fotó: Segesvári Csaba

Előbb bemutatkoztak: az erdészetisek például natúr kürttel vadászati szignálokat adtak elő. A diákoknak később egy hét és fél tonnás kamiont kellett elhúzniuk néhány méteren, majd kendőket szerezhettek – csakhogy a hatméteres magasságban lógó kiegészítőkért fát kellett mászniuk, majd egy kifeszített kötélen végigfüggeszkedniük. Előbb mozgáskultúrájukat – szurkolótáncot adtak elő, ki pomponnal, ki rapszöveggel operált –, majd intellektusukat villanthatták meg. Utóbbira a Szeged-ismereti vetélkedőnél volt szükség.

A játékos vetélkedő végén az első a Vedres, a második a Fodor, és a harmadik a Kiss Ferenc Erdészeti Kollégium csapata lett.

Olvasóink írták

 • 3. Gyapjas Sándor 2008. május 31. 12:53
  „Héé gyerekek ezen én is ott vagyok!!:P:P:P:P:P”
 • 2. atomboy 2008. május 31. 00:59
  „Sztem direkt van igy, mert a szervezok is igy rendezik. Affele szokeverodes: Koli - olimpia szavakbol.”
 • 1. joy 2008. május 30. 16:27
  „HÉ, DéMOn!!!

  Legalább a címre illené kodafigyelni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Januárig visszamenőleg emelték a városi cégvezetők bérét

Szeged - Bár 15-68 ezer forinttal megemelték áprilisban Szegeden az önkormányzati tulajdonú… Tovább olvasom